65 военнослужещи от две военни формирования в Ямбол и Сливен

...
65 военнослужещи от две военни формирования в Ямбол и Сливен
Коментари Харесай

Хеликоптер гаси пожара край Котел

65 военнослужещи от две военни формирования в Ямбол и Сливен оказват помощ в гасенето на пожар, зародил в местността " Сухи дол " в землището на град Котел. Това оповестяват от пресцентъра на Министерство на защитата.

Модулът от 42-ри механизиран батальон - Ямбол включва 35 военнослужещи и 4 броя техника. Негов началник е капитан Деян Добрев. Модулът от Центъра за подготовка на експерти - Сливен се състои от 30 военнослужещи и 4 броя техника и е под управлението на майор Михаил Михов.

Военнослужещите работят взаимно с пожарните служби на гр. Сливен, Котел и Омуртаг на съображение отправено искане от основен комисар Николай Николов - шеф на Главна дирекция " ПБЗН " и по предписание на командира на Сухопътните войски.

В погасяването на пожара от 10.00 ч. през днешния ден се включват и два екипажа военнослужещи и хеликоптер Ми-17 с окачен съд вид " bambibucket " от военно формирование 32 040 (Крумово).

Припомняме, че пламъците се развихриха през вчерашния ден по обяд и стигнаха единствено на километър от последните къщи в Котел. Огънят е тръгнал от запалени сухи треви и бързо се е трансферирал в горски масиви. Обхванал е иглолистни дървета.

Заради вятъра пожарът се е популяризирал на огромна повърхност от близо 2000 декара. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР