65 сноубордисти от цялата страна взеха участие в състезанието за

...
65 сноубордисти от цялата страна взеха участие в състезанието за
Коментари Харесай

Млади сноубордисти се бориха за Купа "Радо Янков"

65 сноубордисти от цялата страна взеха присъединяване в надпреварата за Купа " Радо Янков " в Пампорово. Надпреварата се състоя на писта " Стената ".

За трета поредна година по самодейност на притежателя на Големия бистър глобус в паралелните сноуборд дисциплини за 2016 година сили мерят най-хубавите, тръгнали по неговите стъпки. От актуалното издание Купа " Радо Янков " е включена в календара на Българската федерация по ски.

Снимка: Фейсбук

" Когато бях дребен, на възраст на децата, които се състезават, имахме също не дребен брой стартове в календара. Това ти дава късмет, в случай че сбъркаш единият старт, да се поправиш а другия, да направиш по-добро класиране. За това в действителност е значимо да се вършат повече стартове, по този начин децата се ошлайфат и психически стават по-силни, съумяват на надграждат в самостоятелното развиване. При мен беше по същия метод - доста стартове и по този начин претръпваш, усъвършенстваш се и вървиш нагоре ", съобщи Янков.

Младите гении, които се включиха в конкуренцията за Купа " Радо Янков ", бяха следени от близко от първия треньор на българина - Васил Милчев.

Снимка: Фейсбук

" Няма по-горд несъмнено от мен с Радо и това, което направи. Виждате какъв брой доста деца възпламени, тъй че българският сноуборд и изключително алпийският, се възроди. Аз от 24 години се занимавам с това нещо и такъм напредък е си припомням. Благодарение на него и на Александра Жекова, доста деца се възпламениха, от които се надявам най-малко 1-2 от тях да реализират неговите резултати ", сподели той.

За децата Радо Янков е кумир и доста от тях желаят да станат като него.
Снимка: Фейсбук

Първи при най-малките, до 8 година, стана Константин Савчов ( " Бороборд " ). До 11 година при девойките първа е София Симова ( " Борд Райдър " ), а при момчетата №1 е Пламен Колев ( " Мотен " ). До 13 година спечелили са: Малена Замфирова ( " Юлен " ) и Ивайло Ерменков ( " Блейд " ). При девойките до 15 г победи Андреа Коцинова ( " Блейд " ), а при момчетата Димитър Илиев ( " Амер Спортс " ).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР