65% от предприемачите са подготвени за участие в онлайн събития.

...
65% от предприемачите са подготвени за участие в онлайн събития.
Коментари Харесай

20% от фирмите у нас нямат опит с онлайн събития

65% от бизнесмените са готови за присъединяване в онлайн събития. Това демонстрира изследване на Българската търговско-промишлена палата по отношение на интереса на компаниите в онлайн бизнес срещи и изложби.

О коло 20% от компаниите обаче нямат опит за присъединяване в онлайн събития. Съответно е належащо да се плануват дейности за подготовката им. Повече от половината запитани компании - 56%, нямат личен интернет уебсайт, а единствено 5% са въвели информация за продуктите си в онлайн платформата BG Barcode.

Фирмите, взели участие в изследването, демонстрират интерес за присъединяване най-много в двустранни бизнес срещи /88%/, електронни изложения /58%/, както и в онлайн осведомителни събития и конференции. Освен това фирмите демонстрират интерес към присъединяване в интерактивни платформи за компании и артикули, като BG Barcode.

Почти 65% от запитаните бизнесмени декларират, че се усещат готови да вземат участие в онлайн събития и нямат потребност от в допълнение подпомагане в тази тенденция. 22% от тях споделят, че имат потребност от консултация по съответен въпрос, обвързван с външнотърговската им активност . От 360 градуса снимане имат потребност 11%, а подпомагане за разработване на уеб уебсайт - 7%.

От БТПП показват, че ползите към разнообразни райони и пазари са разпределени отмерено - 36% от компаниите са ориентирани към Индия, 35% - към Китай, а към 30% - към страните от Централна и Западна Европа, в това число прилежащите на България страни. Контактите с по-далечни сътрудници от Северна и Южна Америка също са мечтани, само че в по-малка степен.

Относно секторите, към които българските компании, подготвени да вземат участие в онлайн събития, демонстрират интерес се обрисуват следните области: хранително-вкусова индустрия, машиностроене, химическа индустрия, търговия на дребно, ИКТ, текстилна индустрия, превоз и логистика и други

Половината от участниците в допитването имат готово електронно показване на активността и продуктите, както и предложения за евентуални клиенти.

63% от фирмите имат опит с експорт, а 96% от компаниите имат потребност от спомагателни насоки в областите маркетинг, реклама и намиране на нови пазари.

По данни на Асоциацията на комерсиалните банки към края на март се регистрира растеж на кредите за нефинансовите предприятия с 10,5% на годишна база, при растеж от 14,3% в края на декември 2019г., като те доближават 25,8 милиарда лева Това значи, че има растеж във фирменото финансиране, само че ползата към приемането на средства и банките би трябвало да имат подготвеност да го посрещнат.

За подкрепи интернационализацията на дребните и междинни предприятия, БТПП създава стратегия за провеждането на серия от онлайн двустранни срещи с бизнесмени от целия свят, както и онлайн изложби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР