65 млади старозагорци получиха сертификатите си след успешното си участие

65 млади старозагорци получиха сертификатите си след успешното си участие ...

Връчиха сертификатите на млади академици в Стара Загора.

65 млади старозагорци получиха сертификатите си след успешното си участие в първата част на обучението в Академията за компютърни и природо-математически науки в Стара Загора. То бе открито на 28 септември 2019 г. и беше първата част от идеята на кмета Живко Тодоров за създаване на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи (ПГКНМА), която вече е факт.

„Изпитах особено удовлетворение, когато тук ме питаха родители и ученици ще продължи ли да работи Академията. Разбира се, почивате през август и от септември с нови сили започвате работа. Убедена съм, че сте направили много правилен избор. Както виждате и акцентът на Министерството на образованието и науката пада върху обучението по математика“, каза Иванка Сотирова, заместник-кмет по образование, здравеопазване и социални дейности в община Стара Загора. „Сигурна съм, че от тези среди ще израснат много бъдещи учени. Продължавайте, прелюдията към голямата наука е много важна. Следвайте я!“, допълни Сотирова.
„Това е една малка стъпка в големия път на всеки един от Вас към науката математика. Ние, възрастните, сме до Вас и Ви подкрепяме. Нека пътят Ви в дебрите на математиката бъде успешен“, пожела Мариана Богданова - един от преподавателите в Академията. 

Първите си сертификати получиха бъдещите ученици в новата професионална гимназия, които са участници в краткия курс на обучение.
Сертификатите на участниците, преминали пълния курс, връчи иинициаторът и вдъхновителят на академията математикът Любомир Любенов.

„Има само едно изречение: Има надежда“, коментира той.

Източник: actualno.com