65 млади старозагорци получиха сертификатите си след успешното си участие

...
65 млади старозагорци получиха сертификатите си след успешното си участие
Коментари Харесай

Връчиха сертификатите на млади академици в Стара Загора

65 млади старозагорци получиха документите си след сполучливото си присъединяване в първата част на образованието в Академията за компютърни и природо-математически науки в Стара Загора. То бе намерено на 28 септември 2019 година и беше първата част от концепцията на кмета Живко Тодоров за основаване на Професионалната гимназия по компютърни науки и математически разбори (ПГКНМА), която към този момент е реалност.

„ Изпитах изключително задоволство, когато тук ме питаха родители и възпитаници ще продължи ли да работи Академията. Разбира се, почивате през август и от септември с нови сили стартирате работа. Убедена съм, че сте създали доста верен избор. Както виждате и акцентът на Министерството на образованието и науката пада върху образованието по математика “, сподели Иванка Сотирова, заместник-кмет по обучение, опазване на здравето и обществени действия в община Стара Загора. „ Сигурна съм, че от тези среди ще израснат доста бъдещи учени. Продължавайте, прелюдията към огромната просвета е доста значима. Следвайте я! “, добави Сотирова.
„ Това е една дребна стъпка в огромния път на всеки един от Вас към науката математика. Ние, възрастните, сме до Вас и Ви поддържаме. Нека пътят Ви в дебрите на математиката бъде сполучлив “, пожела Мариана Богданова - един от преподавателите в Академията. 

Първите си документи получиха бъдещите възпитаници в новата професионална гимназия, които са участници в късия курс на образование.
Сертификатите на участниците, минали цялостния курс, връчи иинициаторът и вдъхновителят на академията математикът Любомир Любенов.

„ Има единствено едно изречение: Има вяра “, разяснява той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР