647 души са под карантина в община Бургас по последна

...
647 души са под карантина в община Бургас по последна
Коментари Харесай

Ето колко души са под карантина в Бургас

647 души са под карантина в община Бургас по последна информация от Общинския спешен щаб в града.
Другата значима вест е обвързвана с пристигналия нощес на Летище Бургас аероплан от Лондон. Оказва се, че нито един от пасажерите пристигнали от Англия не е имал висока температура . 45 от тях са поданици на Община Бургас. Резултатът от направените им тестова ще излязат най-късно на следващия ден. Това заяви шефът на РЗИ доктор Георги Паздеров:
" На всички са връчени наставления. На 45 наши сънародници, които са от община Бургас през днешния ден се провежда пробонабиране, за успокоение освен на нашите жители, само че и на техните съседи ".
Отрицателни са пробите на работещите в медицинския и незабавния център в Карнобат . Медиците от първа линия бяха тествани заради обстоятелството, че са оказали първа помощ на болна жена от града.
" Утре ще й бъде взета първата проба. Дойде срокът, който трябваше да изчакаме. Ако тази проба е негативна след 24 часа ще се вземе още една проба и в случай че тя също е негативна, на практика нея я считаме за оздравял случай и ще бъде изписана ", сподели на брифинга шефът УМБАЛ Бургас диктор Бойко Миразчийски.
Взети са проби от поставените под карантина в хирургично поделение на болничното заведение в бургаския комплекс " Меден рудник ". За тях това е втората проба, която в случай че е негативна на следващия ден в болничното заведение карантината ще бъде свалена.
Интересна наклонност от създалата се обстановка с ковид е пониженият брой на закононарушения в Бургас. Броят им е намалял фрапантно, което може да се види и от сводката на ОДМВР, счита кметът на Бургас Димитър Николов.
Това обаче не значи, че няма извършители от друго естество. В общината са получени сигнали от жители, които се оплакват от свои работодатели. Те не съблюдават разпоредбите на изключителното състояние. На доста места липсвали медицински маски и дизинфектанти. По този мотив от администрацията стартират инспекции. От на РЗИ и ОДМВР припомнят, че имат право да постановат санкции в размер от 5000 до 10 000 лв..
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 24 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР