64-ма от 185 членовете на Националния съвет на са събрали

...
64-ма от 185 членовете на Националния съвет на са събрали
Коментари Харесай

ПАНАИРИ НА ПОЗИТАНО 20: Корнелия Нинова притисната в ъгъла! Искат да й гласуват оставката преди конгреса

64-ма от 185 членовете на Националния съвет на са събрали подписи за присъствено съвещание на пленума, което ще се състои на следващия ден от 14.00 часа, потвърдиха за БНР източници от „ Позитано “ 20.

Това се случва, откакто в съботния ден бе извършен Национален съвет на неприсъствено съвещание, на който бяха избрани датата на конгреса на социалистите - 22 януари, както и състава на преговорната група на за сформиране на държавно управление с партия „ Продължаваме промяната “.

Все още дневния ред на утрешното съвещание остава в неопределеност, само че в случай че се организира съвещание и се събере кворум, ще се дебатира подадената оставка на водача Корнелия Нинова, като тя да бъде гласувана преди конгреса следващата година.

Припомняме, че до оставката на Корнелия се стигна след предварителните парламентарни избори на 14 ноември. Тогава събра едвам 10,21% и по този начин остана четвърта политически мощ. Позорният резултат на столетницата се удостоверява и от рекордно ниския брой техни гласоподаватели - 267 817. След пагубните избори разгласи, че подава оставка, само че остава отпред на партията до осъществяване на конгрес, на който тя да бъде установена и да се избере зам.-председател на партията, който ще бъде претрупан да провежда директния избор на нов ръководител.

По-късно през днешния ден, Изпълнителното бюро на съобщи публично, че на следващия ден няма планувано съвещание на Националния съвет. Ръководството на партията разгласи, че подписката на 64-ма членове на съвета за присъствено съвещание на следващия ден не е импортирана публично.

На имейли на представителите на Националния съвет е изпратен текст за привикване на съвещание с прибавен лист на 64 души без нито един автограф от тях.

Изпратеният текст е от нерегистрирана конструкция, в нарушаване на условията на устава на Българска социалистическа партия.

От Изпълнителното бюро на социалистите декларират, че се основава изкуствено напрежение, с цел да се блокират договарянията за сформиране на държавно управление.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР