64-годишният Оливер Иванович, известен като глас на толерантността на фона

...
64-годишният Оливер Иванович, известен като глас на толерантността на фона
Коментари Харесай

Стотици изпратиха в последния му път убития Оливер Иванович

64-годишният Оливер Иванович, прочут като глас на толерантността на фона на етническото напрежение в Косово, беше прострелян шест пъти от незнайни нападатели пред офисите на своята партия Гражданска самодейност в етнически разделения косовски град Митровица.

За да почетат паметта му в траурния парк на сръбската столица дойдоха министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич, президентът на страната Александър ВучичТомислав Николич - сръбски политик и президент на страната.

Траурната гала стартира с опело.

"Господин Иванович бе почитан и в Косово, и у нас, и по света ", сподели архиепископът на южния сръбски град Призрен Тедосий.

Вдовицата на починалия Милена Иванович съобщи, че в никакъв случай няма да се върне в Косово.

Вчера над хиляда поданици на Косовска Митровица изпратиха ковчега с тялото на Оливер Иванович преди то да бъде превозено до сръбската столица за погребението.

64-годишният Оливер Йованович бе разстрелян с шест патрона на 16 януари. Убийството на умерения косовски сръбски политик провокира безпокойства за стабилността на района.

Борисов: Категорично съдя убийството на Оливер Иванович >>

Часове след убийството Белград прекрати договарянията с Прищина, водени под егидата на Брюксел.

Днес представителят на Европейската комисия (ЕК) Мая Кочиянчич съобщи, че Сърбия и Косово са се споразумели за обновяване на разговора.

Тачи: Убийството няма да помрачи разговора Прищина - Белград >>

Властите в най-младата балканската страна назначиха двама следователи, които да хвърлят светлина върху закононарушението - сърбин и албанец.

Днес бяха публикувани данни, че изгорялата кола, употребена от нарушителите, е принадлежала на живеещ в Австрия сърбин, който е умрял от дълго време.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР