64-годишната туристка Лили Тодорова, която бе издирвана в Рила в

...
64-годишната туристка Лили Тодорова, която бе издирвана в Рила в
Коментари Харесай

Официално: Ето причината за смъртта на известната българска журналистка в Рила

64-годишната туристка Лили Тодорова, която бе търсена в Рила в продължение на 4 дни и бе открита мъртва, е умряла от контузиите си след рухване, оповестиха от пресцентъра на Българския червен кръст, представен от "Фокус ".

Тялото ѝ бе открито в ниските елементи на южните скатове на Мальовишки дял – Белия улей. Екипи на Планинската избавителна работа (ПСС) започнаха издирването й още в неделя вечерта, откакто в Централния денонощен пост (ЦДП) на ПСС) при БЧК е получен сигнал, че околните ѝ са изгубили контакт с нея. Тялото е намерено преди обяд от спасители от ПСС-Благоевград, при оглед на региона.

Трагедия: Загиналата туристка в Рила е известна журналистка СНИМКИ

Тодорова е дълготраен публицист в Българска телеграфна агенция и някогашен основен редактор на "Вътрешна информация " в организацията.

Планинската избавителна работа при БЧК благодари на всички спасители, взели присъединяване в акцията, както и на представителите на Министерство на вътрешните работи и на Министерство на защитата, които бяха в непрекъсната подготвеност да окажат нужната помощ на екипите, работили на терен.

От БЧК припомниха, че времето в планината не е уместно за туризъм, а метеорологичните условия са доста динамични: Преди да се отправите към планината, се информирайте за изискванията и добре преценете личните си благоприятни условия и подготовка.

Не подценявайте изискванията и не надценявайте личните си благоприятни условия. Винаги носете със себе си зареден мобилен телефон, прибавиха от БЧК.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР