64-годишен мъж, заразен с COVID-19, беше излекуван след 26 дни

...
64-годишен мъж, заразен с COVID-19, беше излекуван след 26 дни
Коментари Харесай

Медицинско чудо, свързано с болен от COVID-19 в Пловдив ВИДЕО

64-годишен мъж, инфектиран с COVID-19, беше оздравял след 26 дни на апаратна вентилация в УМБАЛ „ Каспела “ в Пловдив. С помощта на денонощните грижи на медиците в лечебното заведение, той към този момент е дал две негативни проби на PCR теста и е изписан.

„ При приемането беше в среднотежко положение, с дихателна непълнота, подвластен от О2. Три дни казусът протичаше с изменчив триумф, само че в последна сметка стигна до нужда от механична вентилация заради задълбочаване на дихателната недостатъчност”, изясни доктор Юри Спасов, шеф на Отделението по анестезиология и реанимация в УМБАЛ „ Каспела”, представен от Trafficnews.bg.

Пациентът е имал и съпътстващо заболяване – сърдечна аритмия, за която е приемал лекарства. По време на престоя му в профилираното поделение за COVID-19 те са били сменени с венозни. А за лекуване на ковид му е ползва терапия с хлороквин и хидроксихлороквин.

„ При него увредите бяха повече от едната страна, левия бял дроб. По средата на този интервал от 26 дни се наложи да се направи трахеостома. По този метод може да се управлява по-лесно дихателният път и за пациента това е по-комфортно. Приложиха се дихателни техники, които се предлагат в целия свят. И след толкоз време, за наша наслада, индивидът означи подобрение”, благополучен е доктор Спасов.

Мъжът е изведен от Интензивното поделение и след няколко дни се възвръща изцяло. Тръгва си благополучен, че е преборил толкоз тежко заболяване и ще се прибере вкъщи, при своите близки. А лекарите го изпращат с овации.

„ Ние сме безпределно щастливи за него и считаме излекуването му за огромен триумф за нас, защото това е първият ни сходен случай”, признава доктор Спасов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР