638 ученици от класовете 3-и до 10-и на СУ Любен

...
638 ученици от класовете 3-и до 10-и на СУ Любен
Коментари Харесай

Учениците от Несебър се включиха масово в Европейския ден на спорта

638 възпитаници от класовете 3-и до 10-и на СУ " Любен Каравелов " - Несебър се включиха интензивно в Европейския ден на спорта в учебно заведение. В продължение на 120 минути, деца от разнообразни възрасти записаха присъединяване в шампионати по лека атлетика, футбол, волейбол, баскетбол и национална топка.

Преки уредници на спортните мероприятия, бяха преподавателите по физическо образование и спорт Георги Петрушев, Димитър Момчилов, Илиян Дуков, Красимир Бакалов и Милчо Янев. Поздравление към младите спортисти и уредници за проявения възторг, насочи шефът на образователното заведение Тодорка Станелова.

И ОУ " Георги Стойков Раковски ", в село Оризаре, се включи със 100 и 10 възпитаници от 1 до 7-и клас, като уредници бяха старши учителят по физическо образование и спорт Димитър Марков, класните ръководители на начален курс - Полина Петрова, Елена Хаджиева, Христина Витанова, Ченко Чернев и възпитаници от 7-и клас - Георги Маринов, Христос Илиев, Михаил Стоянов и Стоян Илиев.

Европейският ден на спорта в учебно заведение предизвиква физическата интензивност измежду учениците, залагайки на детайла на развлечение, а не на състезание. Този тип начинания имат и социализиращ резултат, тъй като посредством тях се реализира чувство за " принадлежност към учебното заведение ", дава се опция за разпространение на физическите действия и спорт, което в дълготраен проект е гаранция за възстановяване на публичното здраве.

Инициативата Европейски ден на спорта в учебно заведение е част от Европейската седмица на спорта и е подкрепена от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР