638 души са починали от COVID-19 в САЩ през последните

...
638 души са починали от COVID-19 в САЩ през последните
Коментари Харесай

Заради коронавируса: САЩ забраниха влизането на чужденци от Бразилия

638 души са умряли от COVID-19 в Съединени американски щати през последните 24 часа. Така общият брой на жертвите доближи 97 688 души, сочат данните на американския университет " Джонс Хопкинс ".
Заразените в страната към този момент са 1 641 585, демонстрират данните на основания в Балтимор университет. По-рано през вчерашния ден Белият дом разгласи, че от 28 май се не разрешава достъпа в Съединени американски щати на чужденци, които са посетили Бразилия в последните две седмици. Мярката бе призната поради тежката конюнктура със болестта в южноамериканската страна, която към този момент е втора в света по брой инфектирани. Забраната се отнася за чужденци, които са били в Бразилия до 14 дни преди да пътуват за Съединени американски щати, само че не визира комерсиалния поток сред двете страни. Изключение ще се прави и за притежатели на зелена карта, близки родственици на американски жители и членове на самолетни екипажи.
По най-нови данни на американския университет " Джонс Хопкинс " доказаните случаи на ковид в Бразилия са над 363 000. Смъртните случаи са към този момент 22 666, което подрежда страната на пето място в света по този скръбен индикатор.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР