63-годишният Петър, който беше задържан и е с повдигнати обвинения

...
63-годишният Петър, който беше задържан и е с повдигнати обвинения
Коментари Харесай

Убиецът от Каспичан насякъл четирите си жертви с брадва

63-годишният Петър, който беше арестуван и е с повдигнати обвинявания за четворното ликвидиране в Каспичан, е насякъл жертвите си с секира. Това излиза наяве от известие на прокуратурата.
 Ден на печал в Каспичан за жертвите на четворното ликвидиране  Нападателят от Каспичан е осъждан един път за опит за ликвидиране през 1989 година
До момента публично нямаше информация по какъв начин са убити четиримата души. От известие на прокуратурата излиза наяве, че оръжието на престъплението е секира с 35-сантиметрова ръкохватка и тя е конфискувана от проверяващите. С нея той е нанесъл смъртоносни порезни и посечни рани на убитите.

Самият Петър е обитавал втория етаж, а убитото семейство живеело на първия етаж. 

Окръжната прокуратура в Шумен е внесла искане в Шуменския областен съд за взимане мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ за мъжа. По обвиняването за преднамерено ликвидиране на повече от едно лице по изключително непосилен за убитите метод и с особена свирепост той може са получи от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Искането за взимане на най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража, Окръжната прокуратура в Шумен стимулира с обоснованото съмнение, че 63-годишният Петър П. е причинителят на умишленото ликвидиране на четири лица, както и с заплахата той да извърши друго закононарушение и да се укрие, оповестяват от прокуратурата.

Жертвите на умишленото ликвидиране в къщата на ул. „ Раковски “ 3 в Каспичан са 81-годишният Георги В., 70-годишната му брачна половинка Гуля В., 48-годишната им щерка им Славка и 46-годишният им наследник Веселин. Обвиняемият Петър е наследник на брата на убития Георги и първи братовчед на неговите наследник и щерка.

Окръжната прокуратура в Шумен е назначила съдебномедицинска експертиза на 63-годишния обвинен.  

Обвиненият в квалифицираното съзнателно ликвидиране е осъждан в Смолян за опит за ликвидиране. Присъдата му е била условна и към този момент е оправдан за това закононарушение, осъществено още през 1989 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР