63-годишен мъж от пловдивско село е арестуван заради приготовление за

...
63-годишен мъж от пловдивско село е арестуван заради приготовление за
Коментари Харесай

Мъж от Пловдивско си купи „Калашников”, за да убие четирима съседи

63-годишен мъж от пловдивско село е задържан поради подготвяне за ликвидиране на четирима души, заяви Районна прокуратура-Пловдив.

Ето какво още оповестяват от обвиняването за осуетеното закононарушение: " По искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Й.Й., на 63 година Той е притеглен като обвинен за това, че в интервала 30.09.2020 година - 06.04.2021 година, в село в обл. Пловдив, се е заканил с ликвидиране на четирима мъже и това заканване би могло да възбуди състоятелен боязън за реализирането му - закононарушение по чл.144, ал.3, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.

Й.Й. е притеглен към наказателна отговорност и за това, че в интервала 11.08.2021г. - 26.08.2021г., отново в същото село, е направил подготвяне за ликвидиране на четири лица - мъже, като е набавил за това огнестрелно оръжие - автомат " Калашников ", и муниции за него - закононарушение по чл.117, ал.1 от Наказателен кодекс.

До момента по делото е открито, че на 30.09.2020 година обвиненият Й.Й . е създал изстрели по прилежаща къща , за което му е повдигнато обвиняване. Впоследствие е открито, че е търсил да закупи огнестрелно оръжие. Под управлението на Районна прокуратура-Пловдив чиновници от отдел " Криминална полиция " при ОД на МВР-Пловдив, и чиновници на ГДБОП, са подхванати незабавни дейности за попречване на желанията на обвинения да извърши ликвидиране.

Според събраните досега доказателства в основата на незаконния проект на обвинения стоял безреден заможен спор. На 26.08.2021 година вследствие на професионалната работа на полицейските чиновници обвиненият е хванат директно след закупуване на огнестрелно оръжие , като за документиране и попречване на незаконната му активност са употребявани разнообразни начини на доказване, в това число и специфични разследващи средства.

На обвинения е повдигнато обвиняване и с разпореждане на наблюдаващия прокурор той е арестуван за период до 72 часа. На 30.08.2021 година Районният съд в Пловдив е взел мярка за неотклонение " задържане под стража " по отношение на Й.Й. Определението на съда предстои на обжалване ", оповестиха от прокуратурата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР