628 души са загинали при автомобили катастрофи в България през

...
628 души са загинали при автомобили катастрофи в България през
Коментари Харесай

Отново сме в челото в Евросъюза по загинали на пътя

628 души са починали при коли произшествия в България през 2019 г. Загиналите са със 17 повече по отношение на миналата 2018 година.
Окончателните данни за предходната година бяха обявени от КАТ. Според тях се чака с коефициент от 90 убити на 1 милион поданици страната за поредна година да е на едно от първите две места в Европейския съюз. По пътищата са регистрирани 6 730 тежки пътно транспортни катастрофи, което е с 46 повече, в сравнение с в миналата година. Ранените хора са 8499 – тук нарастването е с 28 души.
Ръстът по всички индикатори става тъкмо в годината, през която към този момент работи цяла Държавна организация “Безопасност на придвижването по пътищата ”. 12-та институция, която дава отговор за понижаване на злополуките, трябваше да координира активността на останалите 11, сред които са и пет министерства – Министерство на вътрешните работи, транспортното, районното, здравното и просветителното, разяснява Труд.
Новата конструкция бе основана с разпореждане на Министерски съвет от 1 февруари 2019 г. и с бюджет за м. година от 2 935 000 лв.. Под управление на Държавната организация заседава и Държавно-обществената консултативна комисия за сигурност на придвижването, която взема решение по какъв начин да харчи над 30 млн. лева годишно от Фонда за пътна сигурност, пълнещ се от шофьорски санкции.
Данните за 2019 г. приказват за злополука на цялата тази войска от служители и служители на реда, която е на заплата, с цел да се оправя с войната по пътищата. За 2016 г. България оглави черната ранглиста на Европейски Съюз с 99 убити на 1 млн. от популацията. На второ място бе Румъния с 97 жертви на 1 млн. души. През 2017 и 2018 г. води Румъния с коефициенти надлежно 98 и 96, до момента в който за България е с 96 и 89. Тези индикатори са съвсем двойни по отношение на междинния годишен за Европейски Съюз от 50 починали на 1 млн. поданици.
Още: Детски плакати против войната по пътищата
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР