62 са пътнотранспортните произшествия за трите почивни дни – от

...
62 са пътнотранспортните произшествия за трите почивни дни – от
Коментари Харесай

39 шофьорски книжки са отнети през трите почивни дни в София

62 са пътнотранспортните катастрофи за трите почивни дни – от събота до през днешния ден, единствено на територията на София. Отнети са 39 шофьорски книжки.

Това заяви началникът на " Пътна полиция " Любомир Костадинов. Трафикът посока столицата следобяд е засилен. Очаква се да се приберат към 56 000 души.

Комисар Костадинов заяви, че поради края на трите почивни дни около 24 май и многото столичани, които се чака да се приберат в града, има ситуирани екипи на Пътна полиция на всички входове-изходи, на основните пътни артерии.
Трафик след празниците: Очаква се близо 50 000 автомобила да влязат през днешния ден в столицата Екипи на полицията наблюдават за водачи, които карат след приложимост на алкохол и опиати
Екипите наблюдават за агресивното държание на водачите, за скоростно каране, както и за съблюдаване на разпоредбите за придвижване.

" Имаме разположение екипи, които наблюдават за съблюдаване на Закона за придвижване по пътищата, агресивното каране на водачите, скоростния режим, както и прекъсването в спешните ленти. От 22 май досега са регистрирани 62 пътнотранспортни катастрофи с материални вреди. Имаме формирани към 759 документа за трите дни. 38 свидетелства сме лишили, 39 свидетелства за регистрация на МПС ", сподели още Костадинов, уточнявайки, че данните са за територията на София.

Засечени са общо 15 водачи, карали след приложимост на алкохол. 9 от тях са с регистрирани над 1,2 промила.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР