62% от българите се боят да не се заразят с

...
62% от българите се боят да не се заразят с
Коментари Харесай

Българите и коронавируса - хем ни е страх, хем опасността била преувеличена

62% от българите се боят да не се заразят с ковид. Това демонстрира изследване на " Галъп интернешънъл ", извършено в 28 страни.

Същевременно обаче сънародниците ни са и след народите, които в най-голяма степен намират заплахата за пресилена - общо 72% у нас считат по този начин при 49% приблизително за всички 28 интервюирани страни.

Подобно на нас мислят и в прилежаща Северна Македония, както и в Босна и Херцеговина - страни, които към този момент остават надалеч от пиковите бройки случаи, за разлика от Западна Европа, където и опасността не се възприема като пресилена.

60% от българите са на мнение, че държавното управление към този момент се оправя малко или доста добре, а 37% - че не се оправя или дори напълно не се оправя. Останалите се двоумят. И тук страната ни се оказва покрай междинното за всички прегледани страни отношение.
83% от сънародниците ни пък показват подготвеност да се лишат от избрани свои права в името на възпирането на болестта.

На въпрос какво си показват в границите на месец, 42% у нас считат, че най-лошото следва, 27% не чакат смяна, а за 29% най-лошото към този момент е минало.

Употребата на маски в другите страни е с друго разпространяване, като България е под междинните стойности. От " Галъп " показват, че ние сме в " златната среда " по приложимост на ръкавици (15%) и сме измежду " отличниците " по приложимост на дезинфектант за ръце - две трети у нас настояват, че употребяват. Водещи сме и при миенето на ръце, в опитите за обществената изолираност също сме над междинните, а в директната самокарантина сме в средата.

В проучването точно българите се оказваме най-големите последователи на хипотезата, че някой в действителност стои зад разпространяването на вируса. 58% у нас считат по този начин, до момента в който 30% са на противоположното мнение.

Тъкмо балканските нации в най-голяма степен считат заплахата за пресилена - общо 73% считат по този начин в Босна и Херцеговина и Северна Македония, а у нас - 72%.

Най-популярните ограничения за ограничението на болестта в международен мащаб са по-често миене на ръцете, ограничение на директните обществени контакти и потреблението на дезинфектант за ръце. Медицинските маски и ръкавици се оказват по-малко известни ограничения за предотвратяване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР