62% от българите имат десни възгледи за данъците и смятат,

...
62% от българите имат десни възгледи за данъците и смятат,
Коментари Харесай

Само 11% от българите спестяват, 57% смятат, че в миналото са живели по-добре

62% от българите имат десни възгледи за налозите и считат, че би трябвало да бъдат понижени
77% от българите споделят че България върви по неверен път и 68,7% считат, че това се отнася за света като цяло. Въпреки това 78,7% от българите настояват, че личният им живот се развива добре.

Това демонстрират данните от представително национално допитване (чрез Тренд и Алфа рисърч) за целите на българите за 2023. Анализът на публичните настройки беше показан на годишната среща на бизнеса с властта Powers Summit 2022.

„ Такъв дисингритет – аз съм добре, само че България и светът са зле, се следи единствено в доста спешни обстановки “, разяснява Боряна Димитрова - шеф, Alpha Reseacrch.

Най-сериозните проблеми на българите са цените и инфлацията, равнището на приходите и средата.

62% се афишират за понижаване на налозите, а 38% - за лявата мярка нарастване на налозите и увеличение на солидарността.

58% от интервюираните са песимисти дали през 2023 година България ще се развива по-добре спрямо 2022.

Димитрова прикани за прагматизъм на политиците и бягство от популизма.

57% от българите считат, че животът в България е бил по-добър преди. Оптимисти са единствено най-младите на възрасти 18-29 година, заяви Димитър Ганев – шеф на Trend.

Проучването на „ Тренд “ удостоверява, че най-съществен приоритет би трябвало да е битката с високите цени – за 74% от интервюираните. 79% споделят, че обществената рецесия е предпочитаната за решение. Едва 9% показват мигрантската рецесия и 7% - екологичната.

Хората изцяло дават позитивна оценка за аспектите на живота си, само че 68% не са задоволени от приходите си. Тревожна е наклонността, че единствено 11% от българите могат да икономисват. Масово хората живеят от спестяванията си или даже не могат да си разрешат да се оправят без заеми.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР