615 състезатели от 23 държави от цял свят ще вземат

...
615 състезатели от 23 държави от цял свят ще вземат
Коментари Харесай

Най – добрите в аеробиката идват на финала на Световната купа в Пловдив



615 състезатели от 23 страни от целия свят ще вземат присъединяване във финалния за годината шампионат по спортна аеробика, който ще се организира от 26 до 28 октомври в Пловдив, както и в интернационалния шампионат за деца, юноши и девойки.

Най – огромните очаквания за медали в българския тим са Ана – Мария Стоилова и Дарина Пашова при дамите, Антонио Папазов и Тихомир Баротев при мъжете, Стоилова и Папазов при смесените двойки, както и групата в състав – Стоилова, Пашова, Папазов, Баротев и Ивелина Лукаки.

Водачката в международната класация и международната шампионка за 2018 година Рири Китазуме идва в града под тепетата и ще се бори за първото място с нашите девойки Стоилова и Пашова, които са надлежно втора и трета. Две мощни рускини Анастасия Зюбина и Екатерина Пихтова също ще спорят за медалите в тази категория.

При мъжете съперници на българите са Лукас Сантяго от Бразилия, японецът Рио Коореда и руснакът Алексей Германов.

При смесените двойки нашите състезатели Стоилова и Папазов, които са на второ място в ранглистата сега имат късмет за спечелването на наградата в конкуренцията на двойките от Бразилия и Русия, които са обичайно мощни в тази категория.

В категория Групи борбата за първото място ще бъде главно сред България и Русия, като припомняме, че нашите състезатели са носители на Световната купа за 2017 година. В съпътстващия интернационален шампионат при децата ще се повтори борбата от Световното състезание – идват най – положителните – Англия, Русия, Унгария при 15-17 годишните, както и в конкуренция с българския тим във възрастова група 12 – 14.

Специален посетител на Световната купа ще бъде многократният международен първенец при мъжете и в смесените двойки, испанецът Джонатан Канада, който е един най – емблематичните спортисти в спортната аеробика въобще. Канада беше дипломат на Световното състезание за 2018, което се организира през юни в Гимараеш, Португалия.

Най – огромната делегация, която ще дойде в Пловдив е съветската – 87 индивида, следвана от набиращата от ден на ден мощ в този спорт страна- Украйна, които ще бъдат 80 индивида. За екзотиката за феновете в залата ще се погрижи тимът на Египет, който развива аеробика едвам от няколко години, само че за втора поредна година ще взе участие в тази конкуренция.

Представител на Международната федерация по гимнастика /FIG/ ще бъде Светлана Лукина, която е член на Техническата комисия по спортна аеробика.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР