615 състезатели от 23 държави от цял свят ще вземат

...
615 състезатели от 23 държави от цял свят ще вземат
Коментари Харесай

Елитът в спортната аеробика пристига в Пловдив за финала на Световната купа

615 състезатели от 23 страни от целия свят ще вземат присъединяване във финалния за годината шампионат от Световната купа по спортна аеробика, който ще се организира от 26 до 28 октомври в Пловдив, както и в интернационалния шампионат за деца, юноши и девойки.

Най-големите очаквания за медали в българския тим са Ана-Мария Стоилова и Дарина Пашова при дамите, Антонио Папазов и Тихомир Баротев при мъжете, Стоилова и Папазов при смесените двойки, както и групата в състав - Стоилова, Пашова, Папазов, Баротев и Ивелина Лукаки.

Водачката в международната класация и международна шампионка за 2018 година Рири Китазуме (Япония) идва в града под тепетата и ще се бори за първото място с българките Стоилова и Пашова, които са надлежно втора и трета. Две мощни рускини Анастасия Зюбина и Екатерина Пихтова също ще спорят за медалите в тази категория.

При мъжете съперници на българите са Лукас Сантяго от Бразилия, японецът Рио Кореда и руснакът Алексей Германов. При смесените двойки Стоилова и Папазов, които са на второ място в ранглистата сега имат късмет за спечелването на наградата в конкуренцията на двойките от Бразилия и Русия, които са обичайно мощни в тази категория. В категория групи борбата за първото място ще бъде главно сред България и Русия, като припомняме, че българските състезатели са носители на Световната купа за 2017 година.

В съпътстващия интернационален шампионат при децата ще се повтори борбата от Световното състезание - идват най-хубавите " Англия, Русия, Унгария при 15-17 годишните, както и в конкуренция с българския тим във възрастова група 12-14.

Специален посетител на Световната купа ще бъде многократният международен първенец при мъжете и в смесените двойки, испанецът Джонатан Канада, който е един най-емблематичните спортисти в спортната аеробика въобще. Канада беше дипломат на Световното състезание за 2018 година, което се организира през юни в Гимараеш (Португалия).

Най-голямата делегация, която ще дойде в Пловдив, е съветската - 87 индивида, следвана от набиращата от ден на ден мощ в този спорт страна - Украйна, които ще бъдат 80 индивида. За екзотиката на феновете в залата ще се погрижи тимът на Египет, който развива аеробика едвам от няколко години, само че за втора поредна година ще взе участие в тази конкуренция.

Представител на Международната федерация по гимнастика (FIG) ще бъде Светлана Лукина, която е член на Техническата комисия по спортна аеробика.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР