611 души са загинали, близо 8500 са ранени при 6684

...
611 души са загинали, близо 8500 са ранени при 6684
Коментари Харесай

Министър Аврамова: 96% от катастрофите са заради шофьорите, не заради лоши пътища

611 души са починали, близо 8500 са ранени при 6684 произшествия в страната през предходната година.

Стряскащите данни заяви министър Младен Маринов на интернационалната конференция " Ефективни модели и принадлежности за повишение на сигурността на транспортната система ", във връзка Деня на сигурността на придвижване по пътищата. 

Основната активност, която реализира Министерство на вътрешните работи, е контролаът и той е неведнъж засилен, съобщи министър Маринов, представен от Българска телеграфна агенция.  Той заяви, че през годината са регистрирани и са наложени наказания за над 1 300 000 нарушавания по пътищата и това демонстрира, че водачите на МПС не са на нужното равнище на дисциплина и на приемливост към останалите участници в придвижването. Работи се по смяна на Закона за придвижването по пътищата и с тези промени се надяваме да подобрим опциите за по-добър надзор и за по-добра предварителна защита на всички институции, означи вътрешният министър. 

Той осведоми, че се основава действен център, като задачата е да се понижи до най-малко времето за реакция както за предварителната защита, по този начин и след пътни катастрофи и при рецесии на пътя. Купуват се нови камери, които автоматизирано записват високата скорост, само че и установяват други нарушавания по пътищата, заяви министър Младенов. Той добави, че ще бъдат купени и още механически средства, като доста значимо е основаването на Единен център за обработка на нарушаванията по пътищата. По този метод ще се обезпечи 50 % повишение на успеваемостта при работата на пътните служители на реда и при обработката на нарушаванията. В този център това ще става автоматизирано и ще има повече време за надзор на пътя, изясни вътрешният министър.

За страдание през последния месец има обезпокоително покачване на пътните произшествия и статистиката демонстрира, че това са най-вече младежи - 18-, 19-, 20-годишни, сподели министър Маринов. Той посочи, че аргументите за тези произшествия са несъобразената скорост и недоброто притежаване на автомобила, които довеждат до челни конфликти и до удари в дървета и стълбове по пътя.

96 % от пътните катастрофи у нас са поради нарушавания на водачите. Малък е процентът на злополуките, станали поради пътните условия, съобщи министърът на Министерство на регионалното развитие Петя Аврамова. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР