61-годишна жена беше задържана от полицията в Дупница заради кражба

...
61-годишна жена беше задържана от полицията в Дупница заради кражба
Коментари Харесай

Няма прошка! Възмездие застигна крадлата от приюта на отец Иван

61-годишна жена беше арестувана от полицията в Дупница поради кражба на дарения от храма в приюта на отец Иван в Нови хан, оповестява bTV.
Както БЛИЦ писа кражбата е била осъществена в събота. На обяд храмът е празен. В приюта, разплакана, влиза непозната жена.
„ Съобщава със сълзи в очите, облечена в траурни облекла, по какъв начин щерка ѝ е умряла преди няколко дни, по време на раждане на дете. Сега, тя щяла да отглежда сама детето, дружно със шурей си. И по какъв начин щяла да пристигна да ни подари облекла на щерка си”, споделя отец Григорий.
Непознатата прекарва в храма над 25 минути.
Камерата е запечатала несполучливите ѝ опити да отвори една от кутиите с дарения, както и сполучливото разтрошаване на касата с пари от свещи и дарения – с отвертка, с която монахинята, отговаряща за църквата, почиства свещниците.

Снимка: bTV
„ Със сигурност е обиграна тази история, с цел да втълпи някакво състрадание, съчувствие. Човек не може да допусна, че тя ще влезе с нещо неприятно в храма. Виждате сами, тя даже пали за упокой”, споделя още отец Григорий.
Тази е втората кражба, документиран от камерите в храма. Първата е била разкрита.
Сега не е ясно какъв брой пари липсват. Кутията е отваряна за последно след Великден.
„ Ако е пристигнала и ми каже: „ Гладна съм”, щях да ѝ дам пари и артикули. А в този момент... аз ѝ прощавам. Ама дали Бог ще ѝ елементарни – не знам. От черква не се взима никога”, сподели отец Иван.
В приюта употребяват събраните от свещи и дарения пари, с цел да платят сметката си за ток.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР