61-годишен мъж умира няколко дни след престоя си в болницата

...
61-годишен мъж умира няколко дни след престоя си в болницата
Коментари Харесай

Изписаха пациент в тежко състояние, той почина в колата на дъщеря си

61-годишен мъж умира няколко дни след престоя си в болницата в Берковица. Той е бил приет заради изгаряния. След това обаче се оказва, че има двустранна пневмония, а състоянието му рязко се влошило. До последно от лечебното заведение не правят PCR на пациента.

Дъщерята на починалия - Вероника Младенова, разказа за кошмара, който е преживяла. Пред БТВ тя посочи, че баща й е бил изписан без лечение от болницата в Берковица.

„ Нямам обяснение, не знам “, отговори дъщерята на въпрос как се е стигнало до това решение на болницата.

„ Хирургът ме уведоми, че завеждащият Коронавирус отделението отказва прием. Нямам информация дали е било пълно, какво е било положението, нямам информация. Казаха ми да си го взимам “, добави още тя.

От Спешния център съветват дъщерята да вземе направление за PCR от личния лекар и да се насочи към Монтана.

„ Отидох в другата сграда да взема направление. Издаде ми направление за издаване на друго място. Така и не успях да го настаня, почина в колата ми “, разказа дъщерята.

„ Излизайки от кабинета на личния лекар, аз го намерих паднал в коридора. Той почина часове след това, ясно е, че не е бил добро здравословно състояние “, разкри също тя.

Почернената дъщеря каза, че изпитва адмирации към всички, които се борят за живота на хората. Но смята, че в нейния случай е имало унизително и нечовешко отношение. Готова е и да търси правата си.

От болницата казаха, че са приели пациентът три дни след инцидента с изгарянията. Липсата на места към 16 ноември пък е довело до изписването на пациента и пренасочването му другаде.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16057  Проф. Пенка Петрова: Починахме си лятото, само че обстановката в този момент е притеснителна Проф. Пенка Петрова: Починахме си лятото, само че обстановката в този момент е притеснителна  Система от локални карантинни ограничения влезе в действие в Англия Система от локални карантинни ограничения влезе в действие в Англия  Рекорден брой новозаразени с ковид в Бразилия Рекорден брой новозаразени с ковид в Бразилия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР