6000 петокласници ще се явят на външно оценяване по география

...
6000 петокласници ще се явят на външно оценяване по география
Коментари Харесай

МОН готви изненада за петокласниците! В сряда 6 000 хлапета ще се потят над ...

6000 петокласници ще се явят на външно оценяване по география и стопанска система на 7 юни 2017 година Измерването ще се организира в 215 учебни заведения от всички райони на страната, определени на инцидентен принцип, оповестяват от пресцентъра на просветителното ведомство.  Изпитът започва в 10 ч. за учениците от първа промяна и в 13 ч. за тези, които са на учебно заведение следобяд. Продължителността е 50 минути и е съобразена с възрастовите особености на децата. Тестът включва 25 задания, от които 18 са с избираем отговор и 7 със свободен.

Основната цел на външното оценяване е да се откри какви познания са усвоили учениците, дали схващат материала и дали могат да приложат наученото. Друга цел е мониторинг на просветителния развой, с цел да бъдат приложени ограничения за възстановяване качеството на образованието. На база резултатите от външното оценяване Министерството на образованието и науката ще направи разбор доколко децата покриват упованията от образованието по география и стопанска система, избрани в новата образователна стратегия за пети клас.

Няма да се вършат съпоставки на равнище район, учебно заведение, обособен клас или възпитаник. Децата няма да получават настоящи оценки, които да бъдат вписани в бележниците им. Анализът на резултатите ще има за цел да разкрие връзката сред размера на образователното наличие и просветителните условия на новата образователна стратегия.

Изследването е създадено от Център за оценяване в предучилищното и учебното обучение, МОН и Асоциацията на професионалните географи и регионалисти.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР