6000 петокласници се явят на външно оценяване по география и

...
6000 петокласници се явят на външно оценяване по география и
Коментари Харесай

Петокласниците на изпит по география и икономика

6000 петокласници се явят на външно оценяване по география и стопанска система. То ще се организира в 215 учебни заведения от всички райони на страната, определени на инцидентен принцип. Изпитът стартира в 10.00 ч. за учениците от първа промяна и в 13.00 ч. за тези, които са на учебно заведение следобяд. Продължителността е 50 минути и е съобразена с възрастовите особености на децата. Тестът включва 25 задания, от които 18 са с избираем отговор и седем със свободен, оповестяват от МОН.

Основната цел на външното оценяване е да се откри какви познания са усвоили учениците, дали схващат материала и дали могат да приложат наученото. Друга цел е мониторинг на просветителния развой, с цел да бъдат приложени ограничения за възстановяване качеството на образованието, осведоми Нова телевизия.

На база резултатите от външното оценяване МОН ще направи разбор доколко децата покриват упованията от образованието по география и стопанска система, избрани в новата образователна стратегия за пети клас. Няма да се вършат съпоставки на равнище район, учебно заведение, обособен клас или възпитаник.

Децата няма да получават настоящи оценки, които да бъдат вписани в бележниците им. Анализът на резултатите ще има за цел да разкрие връзката сред размера на образователното наличие и просветителните условия на новата образователна стратегия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР