600 ученици от 11-и и 12-и клас учат за приложни

...
600 ученици от 11-и и 12-и клас учат за приложни
Коментари Харесай

600 ученици се обучават за приложни програмисти

600 възпитаници от 11-и и 12-и клас учат за " приложни " програмисти по Програмата на просветното министерство " Обучение за IT кариера ". Те са от разнообразни гимназии, а спомагателното им образование се организира в пет учебни заведения по програмиране в България. Целта - повече IT експерти на пазара на труда. Част от учениците се образоват в Националната гимназия по компютърни технологии в Правец.

Намираме ги по време на час. Да, за разлика от другите възпитаници те към този момент учат.32- ма са и идват от разнообразни гимназии в страната, най- към този момент математически с една цел- да получат в допълнение обучение като програмисти.
Виктор Лазаров, 12 клас МГ Плевен: Курсовете се организират отвън образователно време, събота и неделя, ваканциите, лятна, коледна.Паола, 12 клас МГ Плевен: В математическата, в която сме в такава паралелка с информатика и помислих, че курсът ще е като една спомагателна школа.
Курсът е три образователни години.Тези възпитаници ще го завършат през март и ще получат документ.Тъй като са от Северна България са разпределени в гимназията в Правец. В страната има още четири центъра за осъществяване на курсовете- в София, Русе, Бургас и Пловдив. За страдание други 1000 младежи няма да завършат.

Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката По една или друга причина са отпаднали, някои примерно не са се явили на изпит, други не са положили сполучливо изпита, тъй като са подценили своята подготовка. Обучението е съществено, тъй като се дава специалност.
През октомври и десетокласниците ще могат да аплайват за курса. Колкото до самата гимназия в Правец- тя е към Техническия университет в София и тук учат 680 младежи, само че за " систематични " програмисти.

Трифон Трифонов, шеф на Националната професионална гимназия по компютърни технологии и системи, Правец Реализацията е добра, ползата е добър. Имахме тази година 348 претенденти за 130 места от цялата страна.
Че реализацията е добра, приказва и един забавен факт. Бившите възпитаници на учебното заведение явно имат финансовата опция да подаряват съоръжение и принадлежности. И го вършат. Пет компютърни лаборатории са подарени от тях, както и спортната зала на учебното заведение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР