600 хил. лева ще отпусне правителството на Рилския манастир, за

...
600 хил. лева ще отпусне правителството на Рилския манастир, за
Коментари Харесай

Борисов дава спешно 600 хил. лева народна пара за Рилския манастир

600 хиляди лв. ще отпусне държавното управление на Рилския манастир, с цел да продължат ремонтните работи, реконструкцията и изографисването му. Обещанието бе обещано от премиера Бойко Борисов по време на визитата си в Светата обител. Парите са част от дотацията на манастира, която той не е получил тази година, а решението ще бъде гласувано на утрешното съвещание на Министерския съвет.
Отделно от това, министър председателят добави, че се планува отпущането на спомагателни 1 млн. и 300 хиляди лв. за пречиствателна станция. Осигурено ще бъде и финансирането на една нова черква в Пловдив, както и за два нови манастира – не стана ясно кои.

Игуменът на Рилския манастир Евлогий споделил пред премиера, че манастира не е получил тазгодишната дотация, която е трябвало да пристигна от Министерство на финансите. Борисов заречен незабавно да разпореди парите да се преведат.

" Като чух, че на игумена не му стигат парите, ми стана болно, па и ме хвана гняв. Затова пристигнах на крайници да му изкажа своите почитания и да чуя неговата болежка ", сподели Борисов през кореспонденти.

Само че финансовият министър Владислав Горанов е ангажиран с друго. Той умува по какъв начин да се измъкне от абсурда, в който го вкара предприемачът Васил Божков. Според Бижков Горанов е играл основна роля в корупционна скица на високо равнище и даже е получил големи суми кеш. Така че на Горанов не му е до манастири и реставрационни работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР