600 чуждестранни гости, 100 български спектакъла, 20 чуждестранни продукции, 3

...
600 чуждестранни гости, 100 български спектакъла, 20 чуждестранни продукции, 3
Коментари Харесай

Задава се десетият юбилеен АСТ Фестивал - slava.bg

600 задгранични посетители, 100 български спектакъла, 20 задгранични продукции, 3 копродукции и над 70 уъркшопа, работни срещи, майсторски класове, полемики, кръгли маси. Това са цифрите, които стоят зад АСТ Фестивал за свободен спектакъл, който преди десетилетие стартира с поредност и пристрастеност да сбъдва задачата си да поддържа, развива и промотира самостоятелното театрално изкуство.

През “апокалиптичната” за театралните изкуства 2020-а, форумът чества своя 10-годишен празник и ще показа най-богата си стратегия до момента. Между 17 и 24 октомври публиката ще избира сред 10 български спектакъла, 1 интернационална копродукция и 6 задгранични представления в над 10 различни театрални местоположения. Както постоянно, ACT Фестивал за свободен спектакъл ще бъде и сцена за продан сред разнообразни театрални действителности и практики с богата паралелна стратегия от 3 интернационалните уъркшопа на водещи актьори от самостоятелната европейска сцена и 4 полемики.

За първи път на фестивала ще гледаме зрелище напълно навън, както и театър, който ще се случи напълно онлайн. Сред акцентите е и огромна интернационална продукция, която ще бъде показана на огромната сцена на Софийската опера и балет. Темата на юбилейното издание е “ЕКО/ЕГО система”. Усещането за система е схващане, че никой не е самостоятелен, а всички сме съ-зависими и свързани.

В нашата его-система Азът е в центъра, а останалите феномени са второстепенни или обслужващи. Тази година програмата на фестивалът слага въпроса по какъв начин тези его-системи си взаимодействат и какво е мястото им по отношение на тази цялост от биоценоза и биотоп, този динамичен организъм, който назоваваме еко-система. АСТ Фестивал #10 още веднъж ще бъде територията на свободния креативен подтик и осъзнаването му!

АСТ Фестивал за свободен спектакъл 2020 се финансира от Министерство на културата на Република България, Столична община и Национален фонд „ Култура “. Проектът се реализира и с финансовата поддръжка на Френски институт в България и Гьоте-Институт България.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР