60 телевизии и милионна аудитория гледа световноизвестното българско сопрано на

...
60 телевизии и милионна аудитория гледа световноизвестното българско сопрано на
Коментари Харесай

Соня Йончева завладява Италия преди концерта в Пловдив

60 малките екрани и милионна публика гледа световноизвестното българско сопрано на концерта пред Айфеловата кула, тя съчетава работа със фамилна почивка в Италия

„ Тя е най-хубавата Виолета дружно с Мария Калас в историята на оперния театър”, пишат италианските медии за концертното осъществяване на операта „ Травиата” с присъединяване на българското сопрано Соня Йончева на фестивала - Maggio Musicale Fiorentino във Флоренция. Йончева съчетава работните си задължения в Италия със фамилна почивка по време на пандемията от Ковид-19.

Оперната звезда дружно със брачна половинка й диригента Доминго Хиндонян, с децата им София и Матео, както и с майка й Теменуга Йончева, разпускат в Тоскана в елегантна вила стана ясно от изявления в обществените медии. Преди дни Йончева изнесе своята Пучини Гала навън в центъра на град Лука, където е роден великият италиански композитор Джакомо Пучини.

Подобна чест се отдава единствено на най-големите оперни звезди. Тези дни Йончева бе приветствана от хиляди меломани в Италия. Месец преди да изнесе своя концерт в Античния спектакъл в Пловдив, Йончева ще бъде звезда и в Reggia di Caserta.

За концерта в родния си град най-известното българско сопрано сега приготвя и специфична изненада за публиката. Тя ще извърши известна българска ария, която се пази в загадка. Оркестрацията е поверена на композитора Румен Бояджиев-син, с който ги свързва другарство от младежките години в България.

„ Благодаря на младите оперни реализатори, които не престават да изпращат свои осъществявания на [email protected].

До 15 август ще оповестя кой ще извърши обичаната си песен на сцената на Античния спектакъл в Пловдив в спектакъла „ Завръщане”, сподели Йончева.

На 14 август Соня Йончева е измежду звездите на 100 годишния празник на фестивала в Залцбург, където ще изнесе Ренесансов концерт.

Веднага след Австрия Йончева идва със фамилията си в Пловдив, където ще показа на родственици щерка си София, която се роди в края на предходната година.

Децата на Йончева и диригента Доминго Хиндонян – София и Матео ще са измежду публиката на 25 август в Античния спектакъл. Соня ще извърши арии от фамозни опери с оркестъра на Пловдивската опера под диригентството на Найден Тодоров. В програмата са включени творби на Верди, Пучини, Маскани, както и осъществяване – изненада, квалифицирано особено за българската аудитория.

Билети за концерта на Соня Йончева в Античния спектакъл в гр. Пловдив на 25 август на цени от 40 до 120 лева може да бъдат закупени онлайн от epaygo.bg или на място в офис мрежата на EasyPay.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР