60% от удавянията през миналата година са станали във вътрешните

...
60% от удавянията през миналата година са станали във вътрешните
Коментари Харесай

60% от удавянията през 2019 г. са станали във вътрешните водоеми

60% от удавянията през предходната година са станали във вътрешните водоеми, а не в морето. Това сподели шефът на Водноспасителната работа към Българския червен кръст (БЧК) Антон Налбантов в изявление за радио „ Фокус “.
„ Ако би трябвало да сме по-точни, като брой броят на удавянията в неохраняемите водоеми, вътрешни водоеми в страната, това са: реки, канали, язовири, микроязовири, е близо 60 от всички 98. Тоест, 60% от удавянията през предходната година са станали във вътрешните водоеми, не в море. Така е било и в предходни години, даже процентът от време на време стига до 80 във вътрешните водоеми. И това е тревожно, означи Налбантов.
 В жегата и водоемите са безвредни за COVID-19 В жегата и водоемите са безвредни за COVID-19
Вероятността от заразяване на ковид в горещо време в открит водоем или езеро е минимална. Това оповестиха от Централния изследовате...
За да предотвратим такива случаи, преди всичко би трябвало да се съблюдават разпоредбите за водна сигурност – нещо, което се учи в действителност от детска възраст, уточни той.
„ Ние като институция поставяме в действителност големи старания в последните години да срещнем оптимален брой деца посредством нашите просветителни стратегии, тъй като това е методът, по който ние ще би трябвало да възпитаме всички деца по опция, с цел да знаят, да познават разпоредбите, да познават надлежно заплахите и да знаят къде би трябвало или надлежно къде не би трябвало да се влиза за къпане и плуване “. Нежелателно е, и даже неразрешено, да се влиза във вътрешни водоеми - колкото и да е топло времето, посъветва Антон Налбантов.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР