60% от насилието над децата вкъщи се дължи на това,

...
60% от насилието над децата вкъщи се дължи на това,
Коментари Харесай

45% от учителите търпят насилие от страна на родители

60% от насилието над децата у дома се дължи на това, че родителите имат искания към държание, обвързвано с оценките в учебно заведение. Това показват данните на Синдиката на българските учители.
45% от учителите пък търпят принуждение от страна на родителите, а повода е отношение към децата им, което не се харесва на възрастните по една или друга причина.
„ Много страхливо приказваме за томоза в фамилията. Синдикатът на българските учители от 1999 година сме създали към 7- 8 конференции и 3 проучвания в тази посока”, сподели Янка Такева, ръководител на Съюза на българските учители.
Тя добави, че преди години насилието е било физическо, а в този момент доминира вербалната експанзия.
„ Със сигурност има домашно принуждение и то освен във връзка с децата. Има стотици дами, които също са жертва на експанзия. Това е систематичен проблем. Важното е да търсим ограничения за справяне с проблема”, сподели доцент Младен Владимиров, учебен психолог.
39% от българските родители поддържат удрянето на пестник като образователен метод, сочи проучване, извършено още през 2013 година по поръчка на Националната мрежа за децата.
Според Янка Такева в учебните заведения има потребност и от обществени педагози.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР