60% от жилищния фонд на Северодонецк е разрушен, 85-90% от

...
60% от жилищния фонд на Северодонецк е разрушен, 85-90% от
Коментари Харесай

95% от Луганска област е под контрола на руските войски

60% от жилищния фонд на Северодонецк е опустошен, 85-90% от постройките в града са развалени и ще се нуждаят от главно възобновяване, сподели Александър Струк, началник на военната и гражданската администрация. Също той оповестява за съветски диверсионно-разузнавателен екип, който е проникнал в хотел " Мир " в града.

Хората се пробват да изоставен Северодонецк и прилежащия град Лисичанск, само че е мъчно да го създадат. През миналото денонощие от Лисичанск са евакуирани единствено 12 души. Според началника на Северодонецк в града има минимум 1500 починали. В момента там живеят общо към 12 000-13 000 души .

" Магистралата Бахмут-Лисичанск е обстрелвана, ВСУ прави всичко належащо, с цел да обезопаси автомагистралата, придвижването по нея към този момент е допустимо, само че е извънредно рисково ", сподели Струк.
 Зеленски неудовлетворен: Светът се опасява да наложи шестия пакет наказания против Русия
Зеленски неудовлетворен: Светът се опасява да наложи шестия пакет наказания против Русия

Положението е на живот и гибел, настоя украинският президент

Руските сили непрестанно усилват завзетите територии в Източна Украйна, макар че като цяло украинската защита остава ефикасна, написа в сводката си Институтът за проучване на войната, основан във Вашингтон.

Руските военни към този момент управляват над 95% от Луганска област и през идващите дни напъните евентуално ще бъдат ориентирани към цялостното завладяване на Северодонецк . Вероятно до дни Северодонецк и Лисичанск ще бъдат напълно обкръжени.

Неуспешна към този момент е офанзивата югоизточно от Изюм , на границата сред Харковска и Донецка област.

Руските сили не престават да напредват устойчиво южно и западно от Попасна към Бахмут, само че темпото на нахлуване евентуално ще се забави с приближаването към самия град.

Руските сили в завзетите региони на Южна Украйна приготвят " трета отбранителна линия ", с цел да затвърдят дълготрайния си надзор над района и да се приготвят за отбиване на евентуални украински контраофанзиви в бъдеще.

Въпреки някои триумфи през миналата седмица, съветската атака продължава да е мудна . Руските сили са мощно отслабени и ще им бъде извънредно мъчно да компенсират бъдещите си загуби, настояват американски анализатори.

Заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Маляр съобщи, че сега боевете са с " оптималната активност " спрямо предходни съветски набези и евентуално ще продължат да ескалират. Говорителят на украинското министерство на защитата Олександър Мотузяник окачестви съветските триумфи като " краткотраен триумф " и съобщи, че украинските сили употребяват маневрена защита, с цел да окажат напън върху съветския прогрес в основни региони.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР