60% от фирмите у нас планират да раздадат коледни бонуси

...
60% от фирмите у нас планират да раздадат коледни бонуси
Коментари Харесай

По-малко коледни бонуси през 2020-а, но двойно повече компании у нас ще дават такива над 1000 лева

60% от компаниите у нас възнамеряват да раздадат коледни бонуси на чиновниците си, като най-вече от тях възнамеряват тези тласъци за екипите им да бъдат в размер на до 200 лв. или сред 200 и 500 лв..

Делът на фирмите, които ще обезпечат такива
бонуси на чиновниците спада спрямо миналата година, а съществена причина по тази причина е затрудненото състояние, в което се намират те вследствие на пандемията. Това демонстрира анкетно изследване на Българската търговско-промишлена палата (БТПП).

За съпоставяне през декември 2019 година 70% от запитаните работодатели са удостоверили, че ще отделят от бюджета си сходни тласъци за заетите при тях. Все отново тези, които и през 2020 година готвят
бонуси, показват, че главната причина за решението им са, както идните празници, по този начин и мотивацията на чиновниците.

" От друга страна над 14% от компаниите изрично показват, че главната причина за не раздаването на
бонуси са точно отрицателните последствия от COVID-19, а за над 20% неприятното финансово положение не разрешава спомагателното стимулиране на чиновниците. 7% от мениджърите към момента не са решили дали ще подтикват в допълнение екипите си ", показват от БТПП.
 Снимка 510269
Източник:

По-голямата част от компаниите или 43 на 100 от запитаните ще раздадат
бонуси в друг размер по отношение на представянето на чиновниците им, само че и съвсем 40 на 100 са определили идентичен бонус за всички.

От фирмите, които ще подхващат такава стъпка, максимален дял през тази година заемат тласъците до 200лева с 36%, следвани от 200 до 500 лв. - 22%.

Любопитен факт е, че през 2020 година в съпоставяне миналата нараства броят на фирмите, които ще дадат
бонуси над 1000 лв. - това са 15% от всички. През 2019 година делът им е дойно по-малък - 7%. В някои случаи бонуса ще е под формата на предметна премия.

За 1/3 от предприятията
бонусите ще са по-ниски от предходната година, а за ¼ - по-високи.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР