60 млн. лева е индикативната стойност за извършване на превантивен

...
60 млн. лева е индикативната стойност за извършване на превантивен
Коментари Харесай

60 млн. лв. са нужни за ремонта на Тракия между Чирпан и Стара Загора

60 млн. лв. е индикативната стойност за осъществяване на предпазен ремонт на сектора сред Чирпан и Стара Загора на Автомагистрала " Тракия “. Това заяви при присъединяване си в парламентарния надзор през днешния ден министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова. Възможност за обезпечаването им ще се търси при плана на средствата на Агенция " Пътна инфраструктура “ през 2019 година

Министърът подсети, че за повишение на сигурността в сектора скоростта на придвижване е лимитирана до 90 км/ч в двете платна. Срокът на деяние на краткотрайната организация е до 20 декември тази година. От датата на въвеждане на краткотрайната организация се следи сензитивно понижаване на броя на записаните пътнотранспортни катастрофи. Поради тази причина и поради зимния сезон специалистите са на мнение, че е оправдано ограничаването на скоростта да продължи до 30 март 2019 година Очаква се специалистите да създадат предложение до управлението на организацията за удължение на периода на деяние на заповедта.

В развой на разработване е нова идея за обслужване на потребителите с кадастрална информация, в която с изключение на експертно кадрово застраховане се планува тристепенна система на надзор, сподели още районният министър. Тя изясни, че той ще бъде вътрешен в съответното звено, надзор и инспекция на сигналите против противозаконни или неправилни дейности или бездействия на чиновници, осъществявани от съответното звено от централната администрация на Агенцията.

Министърът обърна внимание, че всеки случай е съответен и това, което потребителите постоянно регистрират като забавяне, в общия случай е използване на законови разпореждания, изискващи процедури по известяван на заинтригувани лица, които по Наредба не се включват в оповестения период за осъществяване.

Петя Аврамова подсети, че с признатите през 2016 година промени на Закона за кадастъра и имотния указател е основана опция службите по геодезия, картография и кадастър да бъдат подпомагани при административното обслужване от общинските служби по земеделие и от общинските администрации. С това са спестени време и разноски на потребителите за достъп до приемните, в които могат да получат желаната услуга, защото приемните на общинските администрации са ситуирани в общинските центрове, за разлика от тези на СГКК, които са в регионалните центрове. Броят на общинските администрации, с които АГКК има подписани съглашения, за подкрепяне на административното обслужване е над 80.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР