60 милиарда евро годишно. Това са загубите за европейските производители

...
60 милиарда евро годишно. Това са загубите за европейските производители
Коментари Харесай

Ментета за милиарди: Dir.bg по следите на измамите с маратонки

60 милиарда евро годишно. Това са загубите за европейските производители поради пазара на имитации на истинските им артикули. Стряскаща цифра.

Над 1,1 милиарда лв. пък губи българският бизнес всяка година поради стоките менте. Според Службата на Европейски Съюз за интелектуална благосъстоятелност (ЕUIPO) близо 20% от продажбите в България са на артикули менте. И още по-лошото от всичко това е, че разпространяването на фалшификатите " изяжда " 16 940 работни места у нас.

Общата оценка на риска в Национална агенция за приходите за данъчните неналичия от електронна търговия сочи над 200 млн. лева годишни загуби под формата на неплатени налози и осигурителни вноски.

Основно ментетата се създават в страни отвън Европейски Съюз, само че 7,5 % от продажбите на територията н Европа са точно на такива артикули.

Дрехи, парфюми, чанти и най-много обувки и маратонки . Това са най-купуваните ментета и най-често продажбите се правят в интернет. Логото на известна марка в комбиниране с ниската цена, която е невъзможна в формален магазин на производителя, всекидневно са притегателната мощ за купувачите. В същото време, когато пратката дойде, стоката се оказва с много неприятно качество, а от време на време даже рискова за здравето.

В интернет има хиляди уеб сайтове, които оферират маратонки менте. Dir.bg потегли по следите на един от тях - " TrendoSport " . Той освен продава имитации на най-известните марки в света - Nike, Adidas, Puma и Fila, само че и употребява името на известен интернет магазин - " Trendo.bg ".

Пътят на ментето води до Столипиново
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР