60 луксозни автомобила и 15 недвижими имота в Пловдив за

...
60 луксозни автомобила и 15 недвижими имота в Пловдив за
Коментари Харесай

Пловдивският лихвар Менду бил богат като Крез

60 първокласни автомобила и 15 недвижими парцела в Пловдив за 2 млн. лв. има 49-годишният Стефан Асенов-Менду от Пловдив. Той беше задържан за лихварство, пране на пари, данъчни закононарушения и даване на пространства за проституция.

При акцията  са разпитани общо 60 очевидци. Според прокуратурата хората се опасяват от Асенов и са очаквали, че всеки миг той ще бъде освободен с едно позвъняване. Самият той твърдял, че има контакти с хора от всички държавни институции.

При претърсванията са открити над 100 000 лв. и евро, както и кг и половина златни украшения.  През последните 10 години Менду е продал над 200 коли и е сключил 161 ипотечни контракта. По всички тези покупко-продажби е платил налози в размер на единствено 13 000 лв..

„ Няма по какъв начин лица, които не работят, не развиват каквато и да е активност, не подават каквито и да е данъчни заявления, да имат коли, всеки един от които е на стойност от порядъка на 100 000 лв. ”, съобщи Йордан Рогачев - шеф на ОДМВР-Пловдив.

„ Над 60 очевидци, по-голямата част от тях настояват, че се опасяват поради контактите на лицето и позицията, която е заемал в обществото, защото непрекъснато им е осигурявал настойчивост, съгласно тях, или им е обещавал настойчивост от всички държавни институции, за които може да се сетите ”, съобщи още Рогачев.

„ Във вчерашната профилирана полицейска интервенция бяха конфискувани 15 автомобила, останалите 45 са оповестени за общодържавно търсене, конфискувано е над 1,5 кг злато, конфискувани са пари в друга валута в български левове и евро ”, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР