60-годишната жена от Монтана, при която беше установен случай на

...
60-годишната жена от Монтана, при която беше установен случай на
Коментари Харесай

Проговори жената от Монтана, заразена със Западнонилска треска

60-годишната жена от Монтана, при която беше открит случай на Западнонилска тресчица, се стабилизира и към този момент е доста по-добре.
Диляна Богданова страда от диабет, само че преди към две седмици тялото ѝ дава напълно разнообразни сигнали за паника.
„ Постепенно почнах да пропадам. Не можех да стана от спалнята. Опитвах се, пробвах се – не можех. Не бях добре никак”, показа тя пред БТВ.
В болничното заведение постъпва отпаднала, дезориентирана, с висока температура и главоболие. Според лекарите в инфекциозното поделение в Монтана пациентката е била ухапана няколко дни преди появяването на признаците. Ухапването е било в региона на врата.
Инфекцията се предава посредством комари, които са съществени преносители на инфекцията. Жената не е схванала по кое време и къде се е случило това, само че околните ѝ не изключват да е било в близкото до Берковица село Ягодово.
„ Не е неприятно да се вземе под внимание, да се напръска – в Берковица, в Монтана, в Ягодово, тъй като комари има на всички места. 80% от хората го прекарват като вирус или като грип – в по-лека фаза, само че има и случаи като нейния, който е към този момент доста по-сложен. Защо би трябвало да умират хора безусловно? На малко беше да изпуснем нещата, от един комар! При изискване, че може да се вземат мерки”, споделя дъщерята на Диляна – Мария Илиева.
Срещу захапване от комар оказват помощ репелентите. Фармацевти означават, че това лято те са измежду най-продаваните артикули. Специалисти споделят, че реакцията на тялото след захапване от комар е мощно самостоятелна, а зависи и от типа на насекомите – дали са в гора, край море или край реки. Пак съгласно експерти казусът се взема решение при отнасяне на развъдните места с верния инсектицид.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР