60-годишна жена получи две различни епикризи след една и съща

...
60-годишна жена получи две различни епикризи след една и съща
Коментари Харесай

Пълен абсурд! Жена получи две епикризи за една и съща операция

60-годишна жена получи две разнообразни епикризи след една и съща очна интервенция. В документа написа още, че пациентката е изписана на идващия ден. Лекуващият доктор е един, а подписът е на различен, който Валя Костова в никакъв случай не е виждала.

„ Каза ми се, че имам перде и е неотложно да бъде оперирано. Подложих се на такава интервенция и още същия ден ме изписаха. В последна сметка ми се издаде една епикриза, в която всичко е разказано, че е наред с мен”, изясни дамата, представена от bTV.

В документите ѝ от прегледа преди интервенцията на никое място не е разказано, че има проблем със зеницата. Заради доста мощни болки няколко дни след интервенцията тя се връща в лечебното заведение.

Тогава лекуващият доктор ѝ споделя, че зеницата ѝ е дефектна. На пациентката се издава втора епикриза за същата интервенция и със същия номер. В нея обаче е разказан недостатък в ириса, който липсва в първия вид.

Според юрист, постоянно лекуващият доктор е този, който би трябвало да подпише. „ Националният рамков контракт слага такова условие, че издадената епикриза се подписва от лекуващия доктор и от началника на съответното поделение.

Лекуващият доктор е този, който е полагал грижи за пациента”, уточни адв. доктор Мария Радева, експерт по здравно право. Тя е безапелационна и че няма по какъв начин да бъдат издадени две разнообразни епикризи за една и съща хоспитализация.

„ Това е неприемливо, само че значимото в тази ситуация е коя от двете епикризи в действителност правилно показва фактическата конюнктура по хоспитализацията. В единия от документите има част с неистинско съдържание”, добави юристът.

Управителят на центъра доктор Веселин Даскалов споделя: „ Лекуващият доктор на госпожа Валя Костова е в отпуска. Ще се постараем да отговорим другата седмица”.
Контролните органи стартират инспекция по случая.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР