60-годишна бургазлийка отива на съд за това, че в продължение

...
60-годишна бургазлийка отива на съд за това, че в продължение
Коментари Харесай

Зловещата история на чудовището Веселина, която държа мъжа си под ключ една година, уби го и хвърли трупа в кофата!

60-годишна бургазлийка отива на съд за това, че в продължение на една година държала някогашния си брачен партньор заключен в дома си, след което го умъртвила, само че траяла да получава пенсията му, оповестиха от прокуратурата. Веселина Гинева. е подсъдима за това, че за интервала от май 2013 година до август 2014 година държала Димитър Миразчиев. заключен в дома си в бургаския квартал " Лазур ". Възрастният мъж се намирал в една от стаите в жилището, а Веселина заключила вратата на стаята със секретна ключалка.

Димитър умрял на 1 август 2014-а година, откакто Веселина " редовно не му е давала задоволително количество храна, вода и нужните му медикаменти и го лишила от нужната му здравна помощ ".

От началото на септември 2014-а година до края на август 2016-а година Веселина траяла да получава пенсията на някогашния си брачен партньор. За този интервал тя получила общо 21 140 лв. от Национален осигурителен институт. Веселина ще се изправи пред съда на 20 февруари тази година.

„ Веселина беше трансформирала апаратамента, в който живяха с Димитър, в непробиваема цитадела. Беше залостила вратата и не пускаше никого вътре. Постоянно чувахме писъци, само че никой не можеше да влезе. Преди повече от година, за не заплаща разноски за двама за входа, тя изясни на касиерката на блока, че е настанила мъжа си в обществен дом, с цел да се грижат за него. А той е бил към този момент мъртъв... “

Това описаха потресени съседи на 59-годишната учителка Веселина Гинева, която е упрекната в съзнателно умъртвяване на някогашния си брачен партньор инж. Димитър Миразчиев, дълготраен експерт в „ Нефтохим “. Припомняме, че остатъци от тялото на мъжа бяха открити на 26 февруари 2015 година в региона на ж.п. прелеза край Колежа по туризъм в Бургас. Чак година и половина по-късно криминалистите откриха, че човешките кости са изхвърлени там, с цел да бъде скрито грубо закононарушение. Зловещата история се разплита, когато е открита самоличността на мъжа, чиито кости бяха открити тогава. Така проверяващите стигат до Веселина, която през вчерашния ден беше беше упрекната в ликвидиране на човек в безпомощно положение. Окръжният съд я остави в ареста, а по време на правосъдното съвещание тя изпадаше в крайни прочувствени и несъответстващи положения – смееше се, плачеше, крещеше.
Съседите от блока, в който живее Веселина, останали в потрес, като разбрали, че повече от година тя ги е заблуждавала. Докато е бил жив инж. Димитър Миразчиев постоянно излизал на терасата на жилището на ужасите, намиращ се 8-мия етаж, с цел да вика за помощ „ Помощ, гладен съм, жаден съм “, крещял Димитър. Комшиите описват, че били безсилни пред Веселина, която залоствала вратата и не го пускала на открито. „ Обаждали сме се на телефон 112, само че изпращаните чиновници също не бяха пускани в жилището “, описват поданици на блока. До последно те считали, че Димитър е жив и е настанен в дом, където да се грижат за него. Вчера, когато Веселина беше упрекната в убийството на Димитър, те потресени разбрали, че той в действителност не е жив от 1 август 2014 година. „ Веселина е прибирала огромната пенсия на мъжа си, до момента в който е бил мъртъв, а всяка вечер след 20 часа обикаляше кофите за боклук в региона, мъкнеше остарели мебели и счупени столове, които стоварваше в общите жилищни елементи, вкъщи си и на терасата “, споделя отвратена от нея съседка. Веселина не е плащала сметките си за вода, не е допускала инкасаторите да отчетат разноските й, явно, с цел да не видят злокобните подиуми, разигравали се в жилището й. Налагало се жителите на входа да си поделят нейните борчове. Единственият разход на входа, който е поемала е бил за асансьор, тъй като има куче, което постоянно извеждала на открито.
„ Тя е същинско страшилище, умъртви индивида, непрекъснато ни тормози и нас “, описа съседката. Веселина тероризирала съседите си с звук, наводнения, размествала мебелите в жилището и й доставяло наслаждение да подлудява хората измежду нощ. Управителният съвет на блока е дал своя вот Веселина да бъде изгонена, поради непрекъснатите наводнения. Съседи описват, че поради издевателството от страна на Веселина 7 години са живеели на село. Веселина се държала изолирано и с цел да не бъде откривана, е разлепяла личните си некролози на входната врата.

Трупът на жертвата – Димитър Миразчиев бе открит при започване на 2015 година изхвърлен в резервоар за боклук в Морската градина. Първоначално се смяташе, че тялото е на клошар. Но при следствието една след друга стартират да излизат нескрито ужасяващите детайлности. Когато на 1 август 2014 година мъжът й умрял, същата нощ тя сложила тялото му в конкейнер за боклук на колелца и го избутала до парка.

Оставила го край жп прелез в региона на Колежа по туризъм и си тръгнала. Престъплението можеше и да остане неразкрито, в случай че в полицията по-късно не бе получен неизвестен сигнал.
Авторът му обяснил, че дочул диалог сред учителката и нейна другарка, в който Гинева се похвалила, че към момента получава пенсията на умрелия си брачен партньор. Така проверяващите благодарение на ДНК разбор открили, че останките са точно на Миразчиев.

Източник: burgasinfo.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР