60-годишен турски бизнесмен, който е осъден за сексуален тормоз над

...
60-годишен турски бизнесмен, който е осъден за сексуален тормоз над
Коментари Харесай

Скандал! Сексуален извратеняк избяга от турски затвор, озова се в България

60-годишен турски предприемач, който е наказан за полов тормоз над студентка, избяга в България ден преди да бъде вкаран в пандиза. Към днешна дата той се уредил и със статут на краткотрайно пребиваващ тук, написа 24rodopi.com.
Звуци от полово естество, от които ти става неловко
„ Имайки поради поредните и откровени пояснения на жертвата, която не е имала причина да клюки във връзка на достойнството си, както и взимайки под внимание телефонни преписи и свидетелски показания, съдът стигна до мнението, че обвиненият е упражнил полов тормоз над жертвата”, показва в претекстовете си съдът в Гьолхисар, провинция Бурдур. Делото се е проточило 6 години, като по него се е произнесъл Върховният съд на Турция.
Студентката С.Б. от Истанбул подава тъжба в прокуратурата в Гьолхисар против Шюкрю Бенли (Şükrü Benli) от Одрин. „ Продължавай да приказваш, още малко и приключвам “, стенел в телефонната слушалка предприемачът. Девойката писала в жалбата си, че е подложена на „ блудствени дейности по телефона “.
Наказателният съд на Гьолхисар оправдал обвинения Шюкрю Бенли в края на процеса. 21-годишната С. обаче обжалвала и разногласието стигнал до Върховния съд (ВС). Пета наказателна камара на Водоснабдителна система отменила решението на съда в Гьолхисар и върнала делото за преразглеждане.
Местният съд този път осъжда Шюкрю Бенли. „ Обвиняемият е упражнил полов тормоз над жертвата, като я е търсел от скришен телефонен номер и издавал звуци от полово естество, от които се изпитва неудобство”, написа в претекстовете си правосъдният състав в Гьолхисар. Бизнесменът е наказан на отнемане от независимост за един месец, само че с право да го „ откупи “ с санкция. Съдът понижа санкцията на 25 дни, прилагайки правна отстъпка на обвинения.
Лежал в пандиза 4 месеца и 21 дни, избягал в България ден преди да го вкарат на „ топло “ за години
Шюкрю Бенли сега е търсен от турските управляващи, с цел да изтърпи присъди по други каузи. Бившият търговец, който е родом от Малатия, само че имал галантерия в Одрин, е напуснал Турция на 19 август 2017 година с автомобил "Фолксваген Пасат ", черен на цвят, разкриха източниците ни. Влязъл в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ".
На 10 август 2017 година той бил известен, че има влезнала в действие присъда и следва на 20 август да се яви в пандиза в Одрин. В идващите дни той си урежда 45-дневна българска виза и на 19 август напуща Турция с автомобил "Фолксваген Пасат ". На 20 август е разгласен за търсене.
Из информация в съда в Одрин:
„ Шюкрю Бенли, който продава текстилни артикули на „ Алипаша” в гр. Одрин и който след известно време затваря магазина си, се осъжда на 2 години и 1 месец отнемане от независимост с решение № 2016/485 по дело № 2016/301 на 4-ти углавен съд в Одрин от 18.10.2016 за нелегално асимилиране и разпространяване на персоналните данни на Л. К. Решението на съда в Одрин беше доказано от Апелативния съд в Истанбул “;
„ Шюкрю Бенли се осъжда повторно на 1 година и 8 месец отнемане от независимост с решение № 2017/61 по дело № 2016/553 на 5-ти углавен съд в Одрин от 14.02.2017 за нелегално асимилиране и разпространяване на персоналните данни на Джем С. Ч.
Решението на локалния съд в Одрин беше доказано от Апелативния съд в Истанбул “;
„ Шюкрю Бенли се осъжда трети път на 1 година и 8 месец отнемане от независимост с решение № 2017/459 по дело № 2016/506 на 5-ти углавен съд в Одрин от 26.09.2017 за нелегално асимилиране и разпространяване на персоналните данни на С.Т. Решението на локалния съд в Одрин беше доказано от Апелативния съд в Истанбул “.
Спрямо Шюкрю Бенли се водят и други каузи. По едно от завършените – за заграбване на непознати персонални данни и тяхното потребление, той към този момент е бил в пандиза от отворен вид в Одрин. Лежал е 4 месеца и 21 дни, след което е бил „ освободен условно “.
Уредил си „ дълготрайно “ краткотрайно престояване в България
От година и половина Шюкрю Бенли живее в България. Подвизава се в Пловдив, Свиленград, Кърджали и София. Успял е да си издейства статут на краткотрайно пребиваващ. Продължително престояване - със период от една година.
Шюкрю Бенли попадна в българските медии с изказванието си, че „ бил принудително отведен в къща в свиленградското село Чернодъб на 22 декември м. година “.
Според Бенли, който се показва и за някогашен публицист, нападателите му го упоили с етер. После със завързани очи го качили в автомобил. В къщата в Чернодъб го били грубо. Съблекли го гол и му пускали ток. Похитителите го провесили на така наречен "палестинска окачалка ", облекли го в женски облекла и създали видео на униженията му. Турският жител твърди, че до момента в който го изтезавали, похитителите упорствали да спре да написа против одринския кмет. После, по думите на Шюкри Бенли, му "показали клип от неговия телефон, в който ставало ясно, че одринският кмет поддържа преврата в Турция от 15 юли ". Предупредили го, че в случай че отиде в полицията и заяви, ще е мъртъв.
Както към този момент 24rodopi.com писа, свадите към Бенли са поради изказванията му, че разполага с компромат против кмета на Одрин (вижте тук).
„ Не ме карайте да си изцапвам чистите ръце с тиня. Всеки в Одрин знае кой прави пари със закани “, това разяснява преди дни кметът на Одрин пред медиите, които желаеха да схванат дали Реджеп Гюркан е изпратил хора да отвлекат и изтезават Шюкрю Бенли. Кметът е сезирал прокуратурата. Предстои, по искане на турските управляващи, да се обясни по какъв начин наказаният и търсен в Турция някогашен търговец е получил право на престояване в България и дали показаният акт за съдимост не е подправен.
Шюкрю Бенли не отхвърля, че е осъждан, само че счита, че всичко това му се е случило, тъй като бил "неудобен на управляващите в Одрин ". Делото за половия тормоз над 21-годишната студентка обаче е доста преди наказаният да е чувал името на сегашният кмет на Одрин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР