60 души са застреляни в Швеция тази година, което е

...
60 души са застреляни в Швеция тази година, което е
Коментари Харесай

Черен рекорд в Швеция - през 2022 г. са застреляни 60 души


60 души са убити в Швеция тази година, което е рекорден брой в актуалната история на страната, съобщи Ройтерс през днешния ден, като се базира на информация от държавното управление.

В Швеция имаше голям брой стрелби през последните години, а полицията и управляващите упрекват незаконните банди, които върлуват из огромни градове, като да вземем за пример столицата Стокхолм. “Насилието с огнестрелни оръжия се е повишило и за злощастие доближи нов кървясъл връх тази година ”, сподели пред медии министърът на правораздаването Гюнар Стрьомер. 

Той съобщи, че тази година в Швеция са осъществени 60 смъртоносни стрелби, а за съпоставяне в Норвегия и Дания те са били четири, а във Финландия - две. Смъртните случаи са единствено върхът на айсберга на насилието и проведената престъпност, които са вкоренени в елементи от обществото, сподели Стрьомер. Миналата година 45 души бяха убити в Швеция. През 2012 година броят им беше 17, съгласно данни на Шведския народен съвет за предварителна защита на престъпността, предава Българска телеграфна агенция. 

Стрьомер сподели, че държавното управление ще сътвори специфичен съвет в министерството на правораздаването,  който да координира битката против проведената престъпност.  “Едно почтено общество няма по какъв начин да одобри, че всяка седмица някой бива убит на улицата ”, съобщи Стрьомер. За последните двадесет години от страна, в която случаите на принуждение, осъществявано от незаконни банди, бяха едни от най-ниските, Швеция се трансформира в страна, в която броят на тези случаи е един от най-високите, съгласно Съвета за предварителна защита на престъпността.  

Сред ограниченията за битка с проведената престъпност на предходното социалдемократическо държавно управление бяха укрепване на полицията, страдаща от дефицит на запаси, и въвеждането на по-строги присъди за закононарушенията, осъществени с огнестрелни оръжия. Но несполучливият опит да се обърне наклонността по отношение на престъпността беше една от главните аргументи социалдемократите да изгубят през септември изборите против дясната коалиция, която даде обещание още по-строги ограничения. 

Настоящото държавно управление желае да усили пълномощията на полицията, да удвои наказванията за закононарушенията, свързани с проведената престъпност, и да усили способността на управляващите да подслушват нарушителите. Премиерът Улф Кристершон сподели, че тези ограничения са част от най-силният опит на управляващите за битка с проведената престъпност в актуалната шведска история. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР