60 деца получиха Свето Кръщение в църквата Света Великомъченица Марина"

...
60 деца получиха Свето Кръщение в църквата Света Великомъченица Марина"
Коментари Харесай

60 деца получиха Свето Кръщение в Пловдив! Кметът: Нека виждаме повече бебета

60 деца получиха Свето Кръщение в църквата " Света Великомъченица Марина " в Пловдив. Събитието, което в града се организира под патронажа на кмета Иван Тотев, е част от националното кръщене, с което завършва акцията на Движение национална идея " Направи го за България " в поддръжка на двойки с репродуктивни проблеми.
Ритуалът в митрополитския храм бе отслужван от Н. Пр. Знеполския свещеник Арсений и свещеници.

" През годините Община Пловдив поддържа разнообразни дела, които имат за цел поощряване на раждаемостта. Преди две години приехме тактика за подкрепяне на младите фамилии изключително тези с тризнаци, защото през последните години имаме няколко такива случаи ", съобщи кметът Иван Тотев. Той напомни, че поддръжката се показва с изключение на в еднократната парична помощ от 5000 лв., само че и в общинско жилище, записване на детска ясла.

" Лично аз, като кмет, съм бил кръстник до момента няколко пъти на деца, родени посредством поддръжката на Община Пловдив. Днешната самодейност кореспондира с желанието на всички ни да виждаме повече бебета, да насърчаваме родителите да отглеждат повече деца в нашия град ", добави още кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Кампанията " Направи го за България " се организира с благословията на Българската православна черква и с благословията на Негово Светейшество Българският патриарх Неофит.

Всяко бебе, кръстено през днешния ден, получи сребърно кръстче - знак на вярата, и други дарове, обезпечени от уредниците.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР