„60-70% от хората ще изкарат коронавируса на крак, с лека

...
„60-70% от хората ще изкарат коронавируса на крак, с лека
Коментари Харесай

Доц. Кунчев обяви кога ще е върховият момент и критичните региони с COVID-19

„ 60-70% от хората ще изкарат ковид на крайник, с лека кашлица и температура. А по-късно ще изградят имунитет.

Нашите старания са ориентирани към тези 20-30%, който ще го изкарат по-тежко “, това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Д-р Ангел Кунчев.

Той бе безапелационен, че COVID-19 съществено циркулира в българското общество и 100% всеки от нас към този момент е общувал, че с най-малко един инфектиран.

Попитан какво е добре да създадат родителите, в случай че един или двамата от тях са инфектирани, той съобщи: „ Най-добрият вид е детето да не е при тях. Да се отглежда от бабата или дядото. Важното е да запазят успокоение, защото знаем, че децата даже и да се заразят с ковид “.

Доц. Кунчев прикани и пенсионерите, които скоро ще получат парите си от пощенските клонове да съблюдават „ тия заветни метър и половина два да се съблюдават при раздаването на пенсиите.

Той съобщи, че не е наясно дали банкнотите, които са в приложимост в България, се дезинфекцират по сходство на китайския способ. Все отново увери, че в случай че човек постоянно мие ръцете си, то това не би било проблем.

„ Ако в помещението, в което сме има слънчева светлина, хигиена и даже обикновено забърсване, то ние понижаваме шанса да се разболеем “, безапелационен бе доцентът в утринният блок на Българска национална телевизия.

„ В Пловдив виждаме, че има друго равнище на самоорганизираност. Положителен образец е Бургас. Пловдив май е неприятният образец и там има повече не съблюдаване на разпоредбите, а това ще се отрази на метода на разпространяването на заболяването в града “, сподели още доктор Кунчев.

„ От 10 до 12% е по-голям леталитетът при ковид за сметка на грипа. Аз обаче мисля, че това едва ли ще продължи повече от 2-3 месеца.

Около Великденските и малко по-късно ще бъдем в най-тежката обстановка в България “, съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Д-р Ангел Кунчев.

По думите му огромната вяра на всички епидемиолози по света е, че при повишаване на температурите ковид може да изчезне.

Той разясни, че е въпрос на бъдеще да разберем дали когато карантината и обществената самоизолация завърши ще има втора вълна на вируса.

Доц. Д-р Кунчев разяснява и разликата сред настоящия COVID-19 и другите коронавируси: „ Много бързо се самоограничиха другите два коронавируси, с които сме се сблъсквали, само че този се предава доста бързо по сходство на грипа.

Начина на предаването му не е единствено посредством говоренето и докосването с някого, ами и това, че се задържа на повърхностите “.

Главният държавен здравен контрольор разясни, че няма връзка сред храненето и предварителната защита или лечението на ковид, само че въпреки всичко предложи на хората да не режат на една и съща дъска сурово месо и зеленчуци.

„ Избягвайте смесването на сурови и подготвени храни “, въпреки всичко прикани той.

Доц. Кунчев съобщи, че е сериозно ситуацията в областите, където няма положителни инфекциозни клиники. За образец той даде Монтана и Видин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР