60,2% от българите са оптимисти и имат усещане, че през

...
60,2% от българите са оптимисти и имат усещане, че през
Коментари Харесай

Над 60% от българите са оптимисти за новата година, сочи проучване

60,2% от българите са оптимисти и имат чувство, че през 2019 година животът им ще се усъвършенства. Това сочат данните от изследване на „ Барометър”, извършена в интервала 12-19 декември измежду 832 пълнолетни български жители посредством телефонно изявление.

20,8% не чакат смяна през идната година, а 16,6% считат, че животът им ще се утежни. Само 2,4% от интервюираните не могат да преценяват и да дадат отговор. За 51,2% от интервюираните най-значимото събитие си остава българското европредседателство, което мина в напълно позитивен звук и оказа помощ даже на по-скептично настроените да одобряват, че България е деен член на Европейския съюз.

Въпреки позитивното отношение към Европейски Съюз, огромна част от българите правят оценка високо отстояването на обичайните за обществото ни полезности, като дават позитивна оценка - 43,9%, на отхвърлянето на Истанбулската спогодба. 38,7% показват като позитивно събитие твърдата държавна позиция по отношение на пакта за миграцията на Организация на обединените нации. Сред позитивните усещания на интервюираните за 2018 година се подреждат и вътрешнополитически събития. 29,3% споделят, че утвърждават повишението на приходите. Законодателните промени, засягащи хората с увреждания, също се подреждат измежду листата с позитивно оценени събития, съгласно 14,8% от интервюираните.

70,7% от присъединилите се в изследването пожелават персонална реализация и триумфи през новата година. 59,6% си пожелават по-добро и устойчиво здраве, а 57,7% - повишение на приходите. 43,9% слагат околните си и фамилното благополучие преди всичко, а 37,4% си пожелават шанс. 35,9% пък се надяват на повече сигурност и непоклатимост през 2019-а. 38,2% от интервюираните декларират, че ще наблюдават с интерес акцията и резултатите от идните локални избори, а 36,1% се интересуват от изборите за Европейски парламент през 2019-а. 25,7% ще наблюдават идни интернационалните спортни събития, на които страната ни е хазаин.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР