6 учители в Самоков са дали положителни проби за коронавирус.

...
6 учители в Самоков са дали положителни проби за коронавирус.
Коментари Харесай

Шест учители в Самоков с положителни проби за COVID-19

6 учители в Самоков са дали позитивни проби за ковид. Четирима от преподавателите са от учебно заведение " Неофит Рилски " и са взели участие в Националното външно оценяване. Двама са били квестори. Единият преподавател се намира в болница, а другите са на режим домашно лекуване.

Кметът на града Владимир Георгиев изясни, че не се знае от кое място е тръгнала инфекцията, а и проучването за това се прави от Регионалната здравна ревизия.

Георгиев изясни, че по-голямата част от инфектираните в града са под домашна изолираност.

Кметът съобщи, че през последните два дни се вижда спад в новозаразените. Карантината в града е удължена със седмица. Под изолираност в Самоков е и ромската махала в града, като обаче жителите там упорстват карантината и ограниченията да паднат.

Шефът на РЗИ Георги Николчев уточни, че от 21 април, когато е първият случай в града, са открити 148 души инфектирани. До този миг умолявахме ограниченията да бъдат спазвани, само че е пристигнало време да се приложат най-строгите ограничения на закона. Положението се овладява, бройките понижават.

Николчев настоя, че ромската махала в града е част от " Седми квартал " и няма съвпадане сред случаите и махалата. Въпреки това той уточни, че в целия " Седми квартал " са открити над 80% от всички случаи.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР