6% твърдят, че вече са ходили на протест срещу правителството.

...
6% твърдят, че вече са ходили на протест срещу правителството.
Коментари Харесай

Галъп: 58% смятат, че е нужна оставка на правителството

6% настояват, че към този момент са ходили на митинг против държавното управление. Този дял условно се равнява на към 300 хиляди души. 36% споделят, че занапред биха взели участие в митинг против държавното управление. В митинг в поддръжка на държавното управление споделят, че биха взели участие 8%, а че към този момент са взели участие споделят 2%.

Данните са от самостоятелен експресен сондаж на „ Галъп интернешънъл “, извършен на 13 юли измежду 700 души. Данните, несъмнено, съдържат известна декларативност, само че съставляват относително добър ориентир за величината и профила на митингите и протестния капацитет. Подобни сондажи са добър способ за образуване на хипотези в бързо изменяща се среда.

Съществена част от деклариращите, че стачкуват, са младежи. В София протестният капацитет е по-висок. В останалата част на страната е предстоящо по-малък и това евентуално се дължи на повече боязън. Но събитията демонстрират, че настава смяна. В София все още на проучване са протестирали към 10%, което би могло да значи и към 150 хиляди души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР