6-ти семпетмври. Отварям фейсбук и гледам навсякъде патриотични статуси и

...
6-ти семпетмври. Отварям фейсбук и гледам навсякъде патриотични статуси и
Коментари Харесай

От обединение към разединение

6-ти семпетмври. Отварям фейсбук и виждам на всички места патриотични статуси и фотоси на български флагове. Българите са горди, че Княжество България и Източна Румелия са се обединили. Поемам мирис и поемам дъх родолюбив дух и българска воля.
Дни по-късно от този национализъм няма и капчица. От кварталното кафене кънти сръбска и гръцка музика, а клиентите танцуват кючек. Това ме води към мисълта, че думата „ съединяване “ има няколко смисъла, според от подтекста. В предишното хората са се обединявали, с цел да се борят против робството и неправдата. За да ни обезпечат по-добро бъдеще. Е, осигуриха ни. Но ние го съсипахме. Разединихме се.
Сега се сплотяваме само, с цел да вървим на механа, дискотека или да си вършим колективен пердах с някой почтен човечец, който без да желае ни е блъснал. Е, малко разлято пиво, огромна работа. И без това попрекали с алкохола. Явно си поливал Съединението.
Какво се случва в света? Брекзит, недоразумение сред страни, етническо напрежение, убийства, изнасилвания. Хора или животни сме – това е въпросът. Нека се замислим над него.
Приятелите ти те търсят единствено когато имат потребност от теб или за компания на маса. Но когато имаши потребност от помощ – „ Абонатът не дава отговор. Моля обадете се по-късно “. И по този начин не дава отговор до другата седмица.
Най-близките ти хора те предават и знаеш, че когато споделиш нещо персонално, то няма да си остане сред вас. Веднага отива в клюкарската групичка в Месинджър и предизвика остри реакции и бурни мнения. „ Не знам от къде са го чули. Знаеш, че си остава сред нас “. Следващия път бъди по-конкретен и изясни, че „ сред нас “ значи „ сред мен, теб и хората в групата “.
Дори ползите и полезностите на хората се разединяват. Красиво момиче, желаещо да бъде правист, опита да натъртва на уроците, само че в следствие реши, че с учене няма да стане и акцентира на тялото си. Така де, други акцентираха. За да може тя да пробие на пазара на труда. Разрушаваш полезности, с цел да се заблуждаваш, че си по-добър и по-стойностен човек. Айде стига.
Това, че някой човек е качил родолюбив статус за някой празник не го прави родолюбец. Особено откакто на идващия ден отново повтаря „ Съсипаха я тая страна. Писна ми от това място “. Отивай в чужбина, патриоте. Няма да ни липсваш.
Автор: Илиана Симеонова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР