6% срив на българската икономика очаква една от най-големите международни

...
6% срив на българската икономика очаква една от най-големите международни
Коментари Харесай

6% срив на БВП у нас очаква голяма банка, държавата още няма план - slava.bg

6% срив на българската стопанска система чака една от най-големите интернационалните банки, работещи у нас. Официалните данни ще излязат тези дни. Не е ясно единствено от какъв напредък считаме – от поправения от Национален статистически институт към 3% или от 0,9%, колкото действително ги правят оценка икономистите при към момента неналични данни от доклада на митниците. Какъвто и да е спадът, най-тревожното е, че държавното управление няма проект за деяние. Единственото, което се споделя е, че към към този момент изтегления за 3 месеца дълг от 1 млрд.лв., ще прибавим още 1 млрд.лв., без да се загатва защо по-точно ще се харчат парите. Дупката, която се отваря обаче е за над 7 млрд.лв. Към които би трябвало да се прибави още над 1 млрд.лв. от неприятно заложените в бюджет 2020 доходи от Данък добавена стойност от горивата при предстоящи от Горанов 62 $ междинна цена на петрола , безусловно непостижими с към този момент цялостен месец под 30, а от понеделник и под 20 $. В момента поради блокадата на огромните градове, спадът на оборотите на бензиностанциите доближава 80%. Което са още стотици милиони лв. загуби на налози, акцизи и Данък добавена стойност.

А „ спешните ограничения “, които кабинетът предлага, само че още не е осъществил на процедура, не са ориентирани толкоз към стопанската система, колкото към поддръжка за банките и силовите ведомства - за разпределяне на бързи заеми и нови вложения в системите за следене и подслушване.

На този декор могат да се предвиждат няколко неприятни неща:

Месечният спад от 1 млрд.лв. на приходите от налози и осигуровки през март, ще порасне през април и май – хората ще се опитат да си спасят бизнеса, откакто страната е оставила спасението на давещите се напълно в ръцете на самите давещи се.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР