6 служители на руското военно разузнаване, известно и като ГРУ

...
6 служители на руското военно разузнаване, известно и като ГРУ
Коментари Харесай

ФБР и Лондон обвиниха 6-ма от руското ГРУ за световни хакерски атаки

6 чиновници на съветското военно разузнаване, известно и като ГРУ са публично упрекнати от американските управляващи заради участие в поредност от хакерски офанзиви и разпространяване на злоумишлен програмен продукт, с цел да нападна инфраструктурата на други страни, предава БГНЕС.

ФБР упреква групата, че е отговорна за разпространяването на вируса NotPetya през 2017 година, както и за хакерски атаки против Олимпиадана в Южна Корея. Почни по едно и също време с Вашингтон и Англия разгласи, че ГРУ са възнамерявали хакерска атака против Олимпийските игри в Токио до преди тяхното отсрочване. 

Говорител на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати съобщи на конференция, че шестимата обвинени са " сегашни и някогашни чиновници на Главното разследващо ръководство ". Те са деактивирали компютрите на Олимпийските игри в Южна Корея  - в Пьонгчанг. Според обвиняването, по време на церемонията по откриването на игрите руснаците започват вирусна стратегия, която изтрива данни от хиляди компютри и ги деактивира.  " Въпреки че нападателите започнаха стъпки, с цел да прехвърлят отговорността за вирусната офанзива към Северна Корея, то те не съумяха ", сподели представител на министерството на правораздаването. Той съобщи, че в допълнение към нападението против Олимпийските игри, обвинените са забъркани в атака срещу електроцентрала в Украйна. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати твърди, че вредите за трите американски компании, които също са станали жертви на вируса NotPetya, възлизат на милиард $.

Обвиненията са против поделението 74455, което преди време бе упрекнато и в опит за влияние върху президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година За тях се твърдеше, че хакват сървърите на конференцията на Демократическата партия и акцията на Хилъри Клинтън, след което разгласяват вътрешна връзка, която слага демократите в неловко състояние.

Докато ФБР обвиняваше ГРУ поради интервенция в олимпийските игри, то и английското външно министерство направи сходни изказвания.  " Великобритания за първи път удостоверява мащаба на дейностите на Главното разследващо ръководство по време на зимните олимпийски игри и параолимпийски игри през 2018 година в Република Корея ", се споделя в изказване на министерството. Освен това през лятото английските управляващи упрекнаха Москва в опит да открадне данни за коронавирусната ваксина.

Русия неведнъж отрича обвиненията в опит да повлияе на демократичните процеси в разнообразни страни. Москва отхвърля и сегашните обвинявания посредством посолството си във Вашингтон. Твърденията на Съединени американски щати и Лондон са  без каквито и да е доказаталства и са ориентирани за вътрешна приложимост, разгласи Москва.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР