6 са смъртните случаи след домашно насилие в областите Бургас

...
6 са смъртните случаи след домашно насилие в областите Бургас
Коментари Харесай

6 смъртни случая след домашно насилие от началото на 2018 година в Бургас и Сливен

6 са смъртните случаи след домашно принуждение в областите Бургас и Сливен от началото на 2018, съобщава БНР-Бургас . Последните два  са от  Созопол и Айтос и са изключително фрапиращи, сподели Искра Белчева, шеф на Кризисен център към асоциация " Деметра ".  Детето на убитата 19-годишна Ивета, най-вероятно,  ще бъде настанено при близки, изясни тя

Социалните служби, след случилото се, се свързаха с нас за помощ по отношение на детето. То е на 2 години  и 8 месеца, извънредно малко.То ще бъде настанено при близки и родственици, в случай че те към този момент отхвърлят да поставят грижи за него или нямат потенциал, това към този момент е работа на обществените служби.Тогава то ще бъде ориентирано и настанено в институция.

Страхът е главният фактор, поради който хората, подложени на домашно принуждение, не алармират на институциите, посочи Белчева. Тя уточни, че " Деметра " е единствената организация в региона, която има право да ползва една от новоприетите ограничения за решение на случаите, а точно насилникът да посещава профилирана институция.Сред пострадалите има както дами, по този начин и мъже.

Досега има единствено една ефикасна присъда за три месеца затвор,  наложена на мъж от Бургас, който е упражнил принуждение, акцентира Искра Белчева. Според нея е належащо, законът за отбрана от домашно принуждение от  цивилен да стане  углавен.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР