6 признака, че трябва да подсилите имунитета си посочват експерти.

...
6 признака, че трябва да подсилите имунитета си посочват експерти.
Коментари Харесай

6 признака, че трябва да подсилите имунитета си

6 признака, че би трябвало да подсилите имунитета си показват специалисти. Ако постоянно боледувате, непрекъснато се чувствате изтощени, прекарвате малко време на чист въздух и слънце, тогава най-вероятно имунната ви система се нуждае от поддръжка. Ще ви кажем по какъв начин да подсилите имунната си система и като цяло, да подобрите здравето си в тази публикация.

Има няколко съществени признака на намален имунитет. Научете се да разпознавате тези сигнали и се пробвайте да вземете ограничения в точния момент.

Признаци на слаб имунитет

Чести инфекции. Ако настинките нормално се появяват през зимата, това не е изненадващо. Но в случай че боледувате по-често и признаците не престават дълго време, това към този момент е обезпокоителен сигнал – може би имунната ви система не се оправя и се нуждае от помощ. Чести инфекции на пикочния мехур, гъбични болести и язви в устата също са предупредителни знаци.

Имунитетът е явно нарушен, в случай че:

страдате от повече от 4 ушни инфекции в границите на една година; имате рецидивираща пневмония; имате продължителен синузит; бактериалните инфекции постоянно стават тежки; преминавате най-малко два курса на антибиотично лекуване годишно.

Алергии. Може би страдате от сезонни алергии или тялото ви реагира отрицателно на животинска четина, да вземем за пример. Но в случай че се тревожите за непрекъсната болежка в ставите, очите ви постоянно сълзят и на кожата ви се появява неясен обрив, тогава би трябвало да укрепите имунната си система.

Постоянни проблеми с червата. Ако постоянно страдате от запек, диария и отичане на корема, би трябвало да обърнете внимание на положението на червата си. Червата съдържат доста имунни кафези. Ако проблемите с червата се появяват систематично, тогава е неотложно да се ускори имунната система.

Раните по тялото заздравяват постепенно. При мощен имунитет раните постоянно заздравяват бързо, защото имунните кафези вземат участие директно в регенерацията на кожата.

Чувство на отмалялост от самото начало. Този признак може да се появи по разнообразни аргументи – липса на сън, изтощеност, анемия, хипотиреоидизъм. Но даже в случай че сте яли и спали добре, само че към момента се чувствате изтощени, това значи, че имунната ви система е отслабена.

Прекарвате малко време на слънце. В този случай това по-скоро не е признак, а причина за слаб имунитет. Тялото се нуждае от витамин D, а при неговия недостиг първо страда имунната система.

 Чувство на отмалялост Чувство на отмалялост

Как да подсилите имунната си система

Ако откриете един или повече от изброените нагоре признаци, тогава би трябвало да вземете ограничения за подсилване на имунната система. Има няколко метода да извършите това.

Преминете към уравновесена диета. Състоянието на тялото директно зависи от качеството на употребяваната храна. Като начало би трябвало да изключите от диетата си модифицирани и пържени храни, които постоянно провокират развиването на възпалителни процеси. Също по този начин е належащо да се ограничи потреблението на захар, която потиска имунния отговор. Трябва да ядете повече пресни зеленчуци и плодове, както и здравословни мазнини.

Спортувайте. Физическата интензивност е извънредно значима за здрава имунна система, защото това е единственият метод да се усъвършенства производството на имунни кафези, които унищожават разнообразни бактерии и вируси, попаднали в тялото. Освен това спортуването усъвършенства кръвообращението и провокира производството на ендорфини. Но не би трябвало да се пренатоварвате, натоварванията не трябва да са прекомерно чести и интензивни, а също по този начин е значимо да почивате сред тренировките.

Възстановете съня. За да се чувствате добре, би трябвало да спите най-малко 7 часа дневно. Нарушаването на моделите на съня води до намаляване на имунитета, непрекъсната уязвимост и отмалялост. Няколко часа преди лягане е по-добре да се разхождате на чист въздух или да проветрите добре стаята; също по този начин е целесъобразно да изключите тв приемника, телефона и други устройства, които пречат на вярната отмора.

 Възстановете съня Възстановете съня

Минимизирайте напрежението. Хроничният стрес е съществена причина за инфектиране и понижава броя на имунните кафези. Можете да облекчите напрежението посредством медитация, дихателни извършения и прочувствени диалози с близки.

Бъдете по-често на слънце. Вече споменахме, че е значимо имунната система да получава задоволително витамин D. Затова в слънчевите дни се старайте да прекарвате повече време на открито. Ако обичате да вършиме слънчеви бани, отделяйте не повече от 20 минути дневно, значимо е да не прекалявате, защото продължителното излагане на директна слънчева светлина не е потребно за вашето здраве.

Попълване на недостига на витамин С (ако има такъв). Този микроелемент потвърдено понижава риска от развиване на простуда с 50%. Достатъчно е да приемате 200 mg от витамина дневно, с цел да подсилите имунната система.

Ако е належащо, можете да приемате специфични добавки. Например, хормонът мелатонин, който е антиоксидант и понижава възпалението. Куркумата, която съдържа куркумин, също е доста потребна за тялото, вещество, което облекчава грипа и настинката. Но не забравяйте, че първо би трябвало да се консултирате с доктор, който ще ви каже по какви способи да подсилите имунитета си оптимално във вашия случай.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР